Bli volontär för Agenda: Jämlikhet Göteborg!

Organisation: 
  • Agenda: Jämlikhet

Vill du göra det enklare för människor att engagera sig för jämlikhet? Gillar du att använda dig av webb och sociala medier? Vill du få kontakt med över 100 lokala jämlikhetsorganisationer i Göteborg? Bli volontär på Agenda: Jämlikhet Göteborg – den självklara platsen för ett mer jämlikt Göteborg!

Vad du gör som volontär på redaktionen:

Agenda: Jämlikhets redaktion har några olika huvudområden som vi arbetar med, som alla är lika viktiga delar för att nå vårt mål om få fler att engagera sig för jämlikhet i Göteborg. Tillsammans skapar vi bland annat den självklara hemsidan för de som är intresserade av jämlikhetsfrågor. Nu behövs nya volontärer som ska jobba för att göra det enklare för fler att engagera sig för jämlikhet genom att besöka, bidra till och använda våra plattformar.

Exempel på saker du gör som volontär hjälpa till att fylla hemsidan med innehåll, skriver inlägg i bloggen om olika jämlikhetsfrågor, uppdatera och utveckla våra sociala medier och sprida sidan till fler användare. Vi är en tajt grupp, hjälper varandra och jobbar ihop för att på olika sätt uppfylla vårt syfte om att göra det enklare för fler att engagera sig.

Du behöver ingen förkunskap för att vara volontär - men var gärna vara med och utveckla volontärgruppen och arbetet med de kunskaper och erfarenheter du har.

Du som söker

  • Gillar kommunikation och sociala medier.
  • Du vill lära dig mer om hur en uppdaterar en hemsida med snyggt, spännande, brett och inspirerande innehåll.
  • Du kommer att få gå en utbildning och behöver inte ha några kunskaper om webbarbete sedan innan.
  • Är intresserad av jämlikhetsfrågor och vill hjälpa till att engagera fler.
  • Har tillgång till dator. Det krävs inga speciella program som kostar, utan en dator med tillgång till internet räcker.
När och var ska uppdraget genomföras: 
Göteborg - Tills vidare. Redaktionen arbetar löpande med hemsidan, och du får vara med så länge du kan/vill. Vi ser dock helst att du planerar att vara med ett halvår, för att underlätta med utbildning och liknande.
Specifika önskemål eller information: 
Som volontär hos oss får du: Utbildning i att vara webbredaktör och jobba med sociala medier. Möjlighet att tillsammans med andra jobba praktiskt och strategiskt för ett mer jämlikt Göteborg. Kontakt med över 100 organisationer, grupper och nätverk som jobbar med olika jämlikhetsfrågor. Gemensamma volontärträffar för att inspirerar varandra, utvecklas och lära oss nya saker tillsammans. Möjlighet till fortsatt engagemang i föreningen Agenda: Jämlikhet. Meriter för studie- och arbetsliv.
Minimiåtagande: 
1 timme i veckan
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.