Hjälp ensamma äldre: En spindel i nätet sökes till Västerås!

Organisation: 
  • Äldrekontakt
Plats: 
  • Västmanland
  • Västerås
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Social gemenskap
Äldre

Vi söker en gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre i Västerås. Volontäruppdraget går ut på att en söndag i månaden koordinera våra efterlängtade fikaträffar för isolerade äldre (gruppen du hjälper består av ca 6 äldre gäster). Genom möjligheten att få träffa gamla och nya vänner i ett varmt välkomnande hem kan våra äldre gäster bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får något att se fram emot i vardagen.

Du kommer att: ringa de äldre gästerna inför träffen och notera vilka som kan och vill vara med. Sedan kontaktar du chaufförerna och fikavärden och meddelar dem om vilka som kommer. Du är även ansvarig för schemaläggningen av volontärerna i din grupp en gång i halvåret.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffarna hålls en söndagseftermiddag i månaden runt om i staden, mellan kl. 15-17. Du styr själv över övrig tid när det gäller administration och planering som kan utföras i huvudsak hemifrån. Men vi ser gärna att man är med och fikar ibland!
Specifika önskemål eller information: 
Dina egenskaper som gruppledare: du brinner för att göra skillnad och har ett genuint intresse för människor. Du är självgående, ordningsam och ansvarsfull. Du klarar av att hantera oförutsedda situationer.
Minimiåtagande: 
Förmodligen 4 timmar i månaden. Tiden är svår att uppskatta exakt då den beror på hur effektiv du är i att organisera ditt arbete.
Adress: 
Grev Turegatan 27
114 38 Stockholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.