Kan du skjutsa Hillevi till havrekakorna på Hisingen?

Organisation: 
  • Äldrekontakt
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Social gemenskap
Äldre

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för ensamma äldre runtom i Sverige sedan 2008. Våra volontärvärdar bjuder hem en grupp ensamma äldre på fika och en trevlig pratstund och våra volontärchaufförer skjutsar de äldre dit och hem.

Nu söker vi just dig som har tillgång till bil och som en söndag varannan eller varje månad kan skjutsa 3 "äldre" till en fikaträff på Hisingen, är med under fikat och sedan skjutsar de glada (men nu lite trötta) pensionärerna hem ordentligt igen.

Det är alltid samma grupp med gäster och volontärer som träffas så med tiden lär ni känna varandra och har väldigt trevligt tillsammans.

En kort stund - en massa skratt - en bestående skillnad.....

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffarna äger rum hemma hos olika fikavärdar på Hisingen och sker en söndag i månaden med uppehåll i juli. Träffarna sker vanligtvis mellan kl. 15-17 och uppdraget tar totalt sett inte mer än ca 3 timmar. Du skriver upp dig på datum då du har möjlighet varannan månad och träffarna schemaläggs ett halvår i taget.
Specifika önskemål eller information: 
Körkort och tillgång till bil de dagar du ska skjutsa är ett krav. Vi söker ansvarsfulla volontärer med stort hjärta som tycker om att prata med, lyssna på och uppmärksamma någon med många års livserfarenhet. Har din bil en baklucka med plats för en hopvikt rullator är det ett plus (dock har inte alla våra gäster en rullator men utifall att...)
Minimiåtagande: 
6 gånger per år.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.