Stockholm - Rusta barn med det skrivna ordet!

Organisation: 
  • Berättarministeriet
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet

Att vara volontär hos Berättarministeriet är ett enkelt men oerhört viktigt uppdrag där du peppar, inspirerar och tar barns fantasi på allvar.

Berättarministeriet driver utbildningscenter i områden med hög arbetslöshet. Vår vision är ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Som volontär hos oss arbetar du sida vid sida med våra medarbetare. Tillsammans tar vi emot skolklasser med barn i åldrarna 8–12 år. Vi söker volontärer som vill hjälpa oss att peppa, inspirera och stärka barnens självkänsla. Tillsammans kan vi ge fler barn möjlighet att upptäcka språkets kraft.

Vad gör man som volontär på Berättarministeriet?

Varje förmiddag genomför vi kreativa och lustfyllda pedagogiska program med fokus på det skrivna ordet för skolklasser som kommer till oss. Som volontär deltar du i dessa och är en närvarande vuxen för barnen – en vuxen som visar intresse för varje barns fantasi och berättelser.

Vem passar som volontär?

Vi söker dig som är samhällsengagerad, tycker om att interagera med barn och har möjlighet att vara med på volontärpass under dagtid på vardagar.

Hur blir man volontär?

För att vara volontär på Berättarministeriet behöver du:

  • Vara minst 18 år och kunna medverka på vardagar, dagtid, minst två gånger per termin
  • Registrera dig och anmäla dig till grundutbildning i något av våra utbildningscenter
  • Begära ett utdrag från polisens belastningsregister
  • Läsa och skriva under våra etiska riktlinjer

Du kan läsa mer om vad det innebär att vara volontär på Berättarministeriet och hur du anmäler dig till en grundutbildning här och anmäl dig till uppdraget här nedan.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi har skolprogram varje tisdag – fredag 09.00-11.30 i våra utbildningscenter i Södertälje, Husby och Hagsätra. På onsdagar har vi öppet hus-verksamhet, Kreativ Onsdag, mellan 15.00–17.00. Då är man också välkommen att bidra som volontär.
Specifika önskemål eller information: 
Ingen särskild erfarenhet krävs för att vara volontär på Berättarministeriet. Våra volontärer är studenter, pensionärer, flexarbetare, heltidsarbetare, arbetslösa, pappor, mammor, farmödrar, morfäder, idéfyllda, nyfikna fantastiska. Det som förenar dem är att de brinner för barns tillgång till det skrivna ordet och vill bidra till en positiv utveckling i samhället. För att kunna arbeta som volontär hos Berättarministeriet måste du först genomgå en grundutbildning à 2 timmar. Vi anordnar regelbundet utbildningar i våra utbildningscenter i Södertälje, Husby och Hagsätra. Utbildningen gäller för alla utbildningscenter och när du väl är utbildad volontär kan du boka in dig på pass i samtliga utbildningscenter. För att vara volontär på Berättarministeriet behöver man engagera sig under mins två pass per termin - utöver det är du fri att anpassa volontärskapet såsom det passar din tid och ditt liv. Oavsett om du kommer två gånger i veckan eller två gånger per termin kommer du göra skillnad i barns liv och bidra till en positiv kraft i samhället!
Minimiåtagande: 
2 volontärtillfällen per termin
Adress: 
Drottninggatan 120
11360 Stockholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.