Talar du arabiska och svenska och vill hjälpa brottsutsatta? Bli språkvolontär hos oss!

Organisation: 
  • Brottsofferjouren, Sverige
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Mänskliga rättigheter
Upplysning och folkbildning

Vi söker nu fler språkvolontärer som vill engagera sig och behöver volontärer på många olika språk, dock främst på ARABISKA. Det är viktigt att du behärskar språket så pass väl att du känner dig bekväm med att ge stöd över telefon till personer som har det som modersmål.

I uppdraget som språkvolontär hos Brottsofferjouren Sverige ingår det att stötta och hjälpa brottsdrabbade, vittnen och anhöriga på deras modersmål. Det innebär att lyssna och ge råd och stöd, samt informera om hur rättsprocessen fungerar. För att vara lämplig som språkvolontär hos oss bör du vara empatisk, ansvarsfull samt ha ett genuint intresse för att stötta och hjälpa brottsutsatta. Det är viktigt att du är öppensinnad och har en tolerant människosyn och att du tar ditt uppdrag på största allvar.

Utbildning ingår
För att bli språkvolontär genomför du vår interna utbildning på 30 timmar, som kommer att hållas under september och oktober 2018 (kvällstid), och sedan bör man som språkvolontär vara beredd att vara aktiv ungefär 3 timmar i månaden.

När och var ska uppdraget genomföras: 
I uppdraget som språkvolontär kommer du att stötta brottsdrabbade, anhöriga och vittnen över telefon. De stödsökande bor över hela Sverige men du behöver bo i Stockholm. I början vill vi att ni ringer från kontoret, men när man blivit mer van är det även möjligt att ringa hemifrån.
Specifika önskemål eller information: 
Vi vill även att du kommer på minst 2 volontärträffar per termin. Volontärträffarna hålls på vårt kontor i Stockholm. Vi erbjuder kompetensutveckling i form av intressanta föreläsningar och gruppdiskussioner, och en trevlig gemenskap!
Minimiåtagande: 
Ca 3 timmar per månad.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.