Cykling utan ålder. Hjälp våra äldre komma ut på cykeltur.

Organisation: 
  • Cykling utan ålder
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Äldre

Som volontär för Cykling utan ålder söker man upp ett av de äldreboende vi är anslutna till och hjälper de äldre att få komma ut på cykelturer i samhället. Vi cyklar på moderna och säkra el-cyklar. Man väljer själv hur ofta och när man vill cykla. Hur lång turen är beror dels på vad man själv känner för men även vad de äldre önskar. Målet är att alla oavsett ålder ska få känna den glädje och frihet det innebär att få vind i håret! Cykelturerna ger ett stort socialt utbyte då man utbyter många och härliga livs-historier under utflykten.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdragen är i Malmö kommun. Man cyklar när man själv vill och hur ofta man själv vill men alltid i samråd med boendet. Cykelturen startar och slutar alltid från ett av de boende i Malmö där vi har cyklar utplacerade.
Specifika önskemål eller information: 
En säkerhet och kunskap i trafiken och viss cykel-vana är att föredra. Minimiålder 18 år. Social kompetens och ett glatt humör är alltid ett plus. Du är van att möta människor och tycker det är givande med social kontakt. Du har lätt för att samtala med äldre. Du är lugn och trygg och har empatisk kompetens. I uppdraget ingår introduktion och en kortare utbildning av cykeln innan man godkänns som pilot (så kallar vi den som cyklar).
Minimiåtagande: 
Då vi alltid börjar med att ge en kortare introduktion av cykeln samt information kring föreningens bakgrund samt att vi önskar en viss kontinuitet ser vi helst att man cyklar minst 1 g/månad.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.