Bli volontär i jourtelefon för våldsutsatta flickor och kvinnor med utländsk härkomst

Organisation: 
  • Fempowerment
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Integration och asylsökande
Kvinnor
Mänskliga rättigheter

Vill du ha ett jämställt samhälle? Vill du göra skillnad? Vill du hjälpa och stödja våldsutsatta flickor och kvinnor? Har du några timmar över och vill göra något meningsfullt på din fritid?

Fempowerment söker nu engagerade volontärer till vår jourtelefon för ​våldsutsatta flickor och kvinnor med utländsk härkomst. Bli en av oss!

Fempowerment strävar efter att skapa ett samhälle där alla som identifierar sig som tjej/kvinna kan leva fritt utan mäns våld, hot om våld eller dominans. Med fokus på kvinnor, flickor och ickebinära med utländsk härkomst. I vår jourverksamhet erbjuder vi stödsamtal och juridisk rådgivning samt stöttar i kontakt med myndigheter såsom socialtjänsten, migrationsverket, kronofogden och polisen. Vi hjälper och stödjer våldsutsatta på deras egna modersmål. Våra jourvolontärer behöver därför tala ett till språk utöver de nordiska och engelska.

För att förbereda dig inför ditt ideella uppdrag genomgår du först en utbildning under fyra lördagar i vår i mäns våld mot kvinnor, normer och intersektionalitet, kvinnors och barns rättigheter, familjerätt, asyl- och migrationsrätt, hedersrelaterat våld och förtryck mm.

Utbildningsprogram VT 2018

  • Mäns våld mot kvinnor, 17 mars kl. 09.00-15.30
  • Normer och intersektionalitet, 24 mars kl. 09.00-15.30
  • Bemötande av våldsutsatta kvinnor och flickor, 7 april kl. 09.00-15.30
  • Asyl- och Migrationsrätt del I – Straffrätt ur målsägandens perspektiv, 14 april kl. 09.00-15.30

Är du intresserad eller vill veta mer om uppdraget? Sök uppdraget nu genom att skicka in en intresseanmälan så hör av oss!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Svara i telefon på Fempowerments kontor i Stadshagen, minst två pass i månaden under ett års tid. Ett pass avser tre timmar.
Specifika önskemål eller information: 
Inför ditt uppdrag genomgår du en utbildning som består av en teoretisk del med föreläsningar och en praktisk del då du, under handledning, tar emot samtal från stödbehövande kvinnor. Du får dessutom kontinuerlig handledning och möjlighet till fortbildning. Utbildningen startar den 17 mars 2018.
Minimiåtagande: 
Minst två pass per månad. Ett pass består av tre timmar.
Adress: 
Strandbergsgatan 12
112 51 Stockholm
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.