Trollhättan: Brinner du för miljö och konsumentmakt? Tycker du om att skriva och vill inspirera andra till en mer klimatsmart vardag?

Organisation: 
  • Föreningen Medveten Konsumtion Sverige
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Trollhättan
Ändamål: 
Miljö och natur
Mänskliga rättigheter

Då passar du perfekt som recensent för Ekoguiden!

Vi letar efter dig som vet att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre och något mer genomtänkt - och att var och en kan bidra till en mer hållbar framtid. Du brinner för att inspirera andra, har lätt för att uttrycka dig i skrift och är dessutom ansvarsfull.

Ekoguiden är en konsumentguide där vi använder oss av tankesättet "det ska vara lätt att göra rätt". Vår vision är att Ekoguiden ska vara en dynamisk karta till din stads gröna smultronställen, en medveten guide som tipsar om eko/reko alternativ. Du skriver och publicerar dina recensioner på Ekoguiden.se och tipsar konsumenter var de hittar butikerna och restaurangerna med ett hållbarhetstänk i sin stad.

Vill du vara med och kartlägga din stads ekoreko-butiker och kaféer? Hör av dig till oss :)

När och var ska uppdraget genomföras: 
Ekoguiden drivs av föreningen Medveten Konsumtion tillsammans med lokalt engagerade redaktörer och recensenter. Föreningen verkar på många olika sätt för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljö och för dem som arbetar inom industrin. Vi tror på konsumentmakt och att var och en kan bidra till en mer hållbar framtid. Besök www.ekoguiden.se och www.medvetenkonsumtion.se för att läsa vidare.
Specifika önskemål eller information: 
Att vara recensent för Ekoguiden är ett meriterande uppdrag där du blir del av ett stort och medvetet nationellt nätverk av eko-redaktioner som ger dig ökade kunskaper om miljö-, rättvise – och konsumtionsfrågor. Som volontär hos oss har du även frihet att vara kreativ och skapa egna evenemang. Det kan till exempel vara att arrangera klädbyten, filmvisningar, loppisar, föreläsningar och andra workshops inom hållbarhetsområdet. Det kan även innebära att ha studiecirklar, läscirklar, besöka och skriva om festivaler eller mässor med hållbarhet som tema eller skriva krönikor och insändare om hållbar konsumtion.
Minimiåtagande: 
Vi ser gärna att du har tid att skriva en recension per månad.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.