Kommunikatör: Gör skillnad för barns rätt till ett liv i frihet från hedersrelaterat förtryck!

Organisation: 
  • FreeZone
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Integration och asylsökande
Mänskliga rättigheter

Du är driven, kreativ och tror på berättandets kraft. Du vill att barns och ungas röster ska ha en framträdande plats i det offentliga. Bli volontär med fokus på kultur, kommunikation och opinionsbildning!

FreeZone söker nu volontärer till vår verksamhet för att stärka barns och ungas rättigheter och förebygga hedersförtryck och våld. Vi arbetar för alla ungas rätt att tänka, känna, drömma och leva - i frihet och trygghet. Vi är en liten och dynamisk organisation, som arbetar inom flera kommuner i Skåne. Vill du göra skillnad i praktiken och bidra till vårt jämställdhetsfrämjande och våldspreventiva arbete? Ett uppdrag i FreeZone ger dig möjlighet att nätverka inom både den ideella och den offentliga sektorn. Du lär dig mer om fokusfrågorna, får erfarenhet av praktiskt rättighetsarbete och att driva påverkansarbete genom kommunikation.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget genomförs löpande under 2018 enligt överenskommelse mellan FreeZone och dig som volontär.
Specifika önskemål eller information: 
Vi behöver dig som kan ägna 1-4 timmar varje vecka åt omvärldsbevakning (vad händer på nyhetsfronten inom våra fokusområden), närvaro i sociala kanaler som Facebook och Instagram, utforma inbjudningar till seminarier och evenemang och marknadsföra våra aktiviteter. Detta är arbete som passar dig som vill lära sig mer om MR och barnrätt och som behöver flexibilitet när det gäller både tid och plats. Du behöver dator med uppkoppling och viss kunskap om sociala medier. Du behöver tycka om research och kunna uttrycka dig bra framförallt i skrift. Du får en introduktion och material samt bjuds in till FreeZones öppna föreläsningar och seminarier.
Minimiåtagande: 
1 timme per vecka
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.