Läxhjälp och kultur på Fryshuset med United Sisters

Organisation: 
  • Fryshuset, United Sisters, Stockholm
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Kultur
Social gemenskap

Vill du vara en trygg vuxen för unga genom läxhjälp och kulturkvällar? Tillsammans med Fryshusets öppna verksamhet "Fryschillet" har United Sisters läx- och kulturkvällar på torsdagar mellan kl 16-19. Som läxhjälpsvolontär hos United Sisters finns du på plats i Fryschillet. Du bygger relationer med unga, snackar och hjälper de som vill med läxor. Du är en närvarande vuxen som finns där för samtal, pepp och skratt.

Du kommer också vara del av olika kulturaktiviteter som att se på film och gå på muséer eller att fixa en dans- eller konstkväll.

​Inför uppdraget utbildas du i Fryschillets och United Sisters normmedvetna och coachande metoder. Du kommer öva på olika samtalsmetoder och utmaningar för uppdraget. Under terminen får du handledning, både individuellt och i grupp.

United Sisters är en del av Fryshuset. Fryschillet är Fryshusets HBTQI+-certifierade öppna verksamhet.

Datum för introträffar: torsdag 29 augusti och tisdag 4 september. Tid och plats: Kl 17:30 -19:30 på Fryshuset, Mårtensdalsgatan 6

Datum för volontärutbildningen: lördag 15- söndag 16 september 2018. Tid: kl 10:30- 16:00 på lördagen och 10:30-14:00 på söndagen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Onsdag och torsdagskvällar under höstterminen.
Specifika önskemål eller information: 
Som volontär delar du United Sisters vision att alla unga ska kunna vara den de vill vara och göra det de vill göra. Du är minst 23 år, du är trygg i dig själv och tycker om att möta andra. Du har tid och möjlighet att engagera dig en kväll i veckan. Har du intresse och kunskap i normkritiska och intersektionella förhållningssätt är det en tillgång.
Minimiåtagande: 
En kväll i veckan under en termin.
Adress: 
Mårtensdalsgatan 6
120 06 Stockholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.