Hjälp oss att stärka miljörörelsen!

Organisation: 
  • Greenpeace
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Internationellt arbete i Sverige
Miljö och natur
Upplysning och folkbildning

Greenpeace är Nordens mest välkända miljöorganisation. Vi arbetar med kommunikation och kampanjer för att förändra attityder och beteenden för att skydda vår miljö. Våra arbetsmetoder sträcker sig från vetenskaplig dokumentation och politisk påverkan, till visuell direktkommunikation till företag och fredliga aktioner där vi och våra aktivister går från ord till handling för att hindra miljöbrott.

Vill du vara en del av vårt arbete för att rädda planeten? Greenpeace söker en praktikant till sitt Stockholmskontor. Under din praktik kommer du vara en del av vår programavdelning, där våra kampanjer, press- och volontärarbete utvecklas och utförs.

Greenpeace arbetar för att allt fler människor ska bli upplysta om och engagera sig i frågor rörande miljö och klimat.

Din roll kommer vara i projektform, vilket innebär att dina arbetsuppgifter kommer innefatta att stötta oss i planeringen och utförandet av mindre möten och events, delta i interna strategimöten, skriva texter till vårt online community Greenwire, nätverka med andra delar av den gröna och progressiva rörelsen. Du förväntas kunna arbeta självständigt och vara bra på att samarbeta i grupp.

Vi erbjuder dig en central placerad arbetsplats med trevliga, inkluderande och drivna kollegor. För att varva ner tillsammans tränar vi ibland tabata, yogar eller spelar vänskapsmatcher i fotboll mot Naturskyddsföreningen. Nämnde vi att vi har ett pingisbord? Utöver en trevlig arbetsplats erbjuder vi dig en värdefull arbetslivserfarenhet samt en riktig boost för ditt CV.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Detta är ett öppet och pågående arbete, men vi ser gärna att du kan vara hos oss under 50-100% i en period på minst fyra veckor. Någon gång från november 2017-maj 2018.
Specifika önskemål eller information: 
För att stötta oss i det arbetet söker vi dig som har en högskoleutbildning i miljö, organisationsutveckling eller annan relevant utbildning. Det är ett stort plus om du har erfarenhet av ideellt arbete.
Minimiåtagande: 
Uppdraget är på minst 50% under en period som sträcker sig minst fyra sammanhållande veckor
Adress: 
Rosenlundsgatan 29 b
151 64 Stockholm
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.