Vill du engagera dig för en jämställd idrott? Välkommen till Idrottningar!

Organisation: 
  • Idrottningar
Plats: 
  • Örebro
  • Örebro
Ändamål: 
Hälsa
Sport och hobby

Vi söker dig som tror på kraften som finns i att arbeta för jämlikhet inom idrott. Vi på Idrottningar är övertygade om att jämställd idrott är en viktig förutsättning för en jämställd värld totalt. Vi behöver fler krafter som vill arbeta ideellt mot vårt mål 50/50 senast 2025 i resursfördelning mellan flickor och pojkar, kvinnor och män inom idrott. Det är svårt att förstå hur obalanserad idrotten är idag. Att 80% av sponsringen går till killar och bara 20% till tjejer. Att resursfördelningen av tider i idrottshallar ser likadan ut. Att svenska idrottsmän tjänar 72 gånger mer än idrottskvinnor. Att merparten av det statliga stödet för BARNidrott går till pojkar.

Idrottningar är en allmännyttig ideell förening som vill ge tjejer och killar samma förutsättningar att utöva idrott. Vi vill vara en brobyggare och göra det enklare för företag och privatpersoner att ge till tjejidrotten, för att balansera upp den ojämna fördelningen. Vi är fyra personer som arbetar med Idrottningar idag men eftersom allt är ideellt behöver vi bli fler och starkare.

Hör gärna av dig och presentera dig och vad du kan bidra med, om du vill och kan avsätta tid, hur mycket och när. Kanske är du ett administrativt geni, en fena på sociala medier, ekonomiutbildad, en supersäljare eller något helt annat. Det viktiga är att du vill få till en förändring, precis som oss. Vi är en politiskt oberoende ideell organisation.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fritt.
Specifika önskemål eller information: 
Ingen särskilt utbildning krävs. Vi arbetar som ett lag och bestämmer uppgifter beroende på vad man kan göra och vill göra. Du får självklart en introduktion och bakgrund innan du börjar. Vi som jobbar med Idrottningar bor i Örebro men att arbeta från distans fungerar precis lika bra.
Minimiåtagande: 
Någon timme per vecka.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.