Hjälp oss skapa ömsesidig integration genom kompismatchningar!

Organisation: 
  • Individuell Människohjälp/IM, Stockholm
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Kultur
Mänskliga rättigheter
Social gemenskap

Duo Stockholm skapar möten mellan vuxna nyanlända och etablerade svenskar. Det handlar om en frivillig, social kontakt där båda har intresse av att träffa och lära känna varandra. Deltagarna i Duo Stockholm får en möjlighet att träffa någon som de annars inte skulle träffa och skapa en vänskapsrelation som kan hålla för alltid. Båda två får en möjlighet att få nya perspektiv, nya lärdomar, erfarenheter och förståelse (ömsesidig integration).

Duo Stockholm bedrivs av Individuell Människohjälp (IM) som är en ideell organisation (med finansiering av Stockholms stad). IMs vision är att öka människors möjligheter att delta i samhället. Vi skapar mötesplatser med människors engagemang i fokus. IM tror på ett starkt civilsamhälle och involverar därför volontärer i vårt arbete, både nyanlända och etablerade.

Duo Stockholm bidrar till ett mer öppet samhälle och skapar förutsättningar till inkludering. Volontärer är både personer som känner sig som nyanlända alternativt etablerade i Sverige.

Som volontär kan du välja att vara med på:

Informationsmöten
Kvällar för kompisparens första träff (matchningskväll)
Aktiviteter som anordnas varje månad

​Som volontär hjälper du till med att förbereda inför och delta på informations- och matchningskvällar.
Du kommer att intervjua nya deltagare till Duo Stockholm, och hjälpa till att ställa i ordning lokalen samt förbereda fika.
Du kan även delta under Duo Stockholms gemensamma aktiviteter som genomförs två gånger varje månad.​

När och var ska uppdraget genomföras: 
Måndagar från 17:00-19:00 (ibland kortare). Aktiviteter hålls på vardagskvällar (någon gång ibland en helgdag, dock väldigt sällan).
Specifika önskemål eller information: 
Uppdraget passar dig som är: social, nyfiken, gillar att lära känna nya människor och tror på jämlika möten. Att vara volontär i Duo Stockholm passar dig som är nyanländ (ny i Sverige), såväl som för dig som känner dig etablerad i Sverige.
Minimiåtagande: 
2-4 gånger per månad (cirka två timmar/gång). Minst en hel termin.
Adress: 
Västgötagränd 17
1118 28
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: