Butiksvolontär i Fair Trade-butik Jönköping

Organisation: 
  • Individuell Människohjälp/IM, Sverige
Plats: 
  • Jönköping
  • Jönköping
Ändamål: 
Internationellt arbete i Sverige
Mänskliga rättigheter
Upplysning och folkbildning

Vill du vara med och förändra världen genom att arbeta med rättvis handel? Gillar du att möta kunder, sälja och kan bjuda på ett leende? I sådana fall är du personen vi söker.

​Engagera dig i IMs Fair Trade butik och bli en i vårt härliga gäng av volontärer. Som butiksvolontär är du IMs ambassadör och ansikte utåt mot kunder och givare. Arbetsområdena i butiken varierar och det finns alltid något att göra men generellt kan man säga att det är vanligt förekommande butiksarbete som råder. ​Butiken i Jönköping är en av åtta Fair Trade butiker som IM har runt om i landet. I butiken säljs rättvist producerade produkter från IMs verksamhetsländer och från andra delar av världen. Exempel på varor som säljs i butiken är livsmedel som te, kaffe och choklad, heminredning som textilprodukter, prydnadssaker, pynt och nyttoföremål, accessoarer som väskor, schalar och smycken. Butiken har också ett brett sortiment av leksaker.

IM är medlem i WFTO, en internationell organisation för rättvis handel. Fair Trade är en central del i IMs utvecklingsarbete och som butiksvolontär är du en av de viktigaste personerna i Fair Trade – kedjan. Ju mer rättvisa varor vi säljer desto fler producenter får möjlighet att förbättra sina och sina familjers levnadsvillkor.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget sker i IMs Fair Trade butik på Klostergatan 65 i Jönköping. Butiken är öppen: mån-fre 10:00-18:00 samt lördagar 10.00-13:00.
Specifika önskemål eller information: 
För att trivas i uppdraget underlättar det om du tycker om att möta människor, gillar mångfald och trivs med att prata med folk. Om du är intresserad av rättvisefrågor och utvecklingsfrågor och/eller handel, är detta ett uppdrag där de frågorna är ständigt närvarande. Då lovar vi dig ett meningsfullt och roligt volontärarbete. Ingen förkunskap krävs, nödvändig introduktion och utbildning ges av erfarna butiksvolontärer och du får den tid du behöver på dig för att bli bekväm i uppdraget.
Minimiåtagande: 
Butiken har öppet måndag-fredag 10-18, lördag 10-13. Varje arbetspass är på c:a 4 timmar, 10-14 och 14-18. Vi önskar att du har möjlighet att ställa upp ett pass per vecka och att du kan vara med i uppdraget minst ett halvår.
Adress: 
Klostergatan 65
Jönköping
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.