Integration och asylsökande

Röda Korset samarbetar med Örebro Kommun och hjälper flyktingfamiljer att komma in i samhället och söker och utbildar i samband med detta mentorer.

Organisation: 
Röda Korset, Örebro
Plats: 
Örebro

Du möter människor från olika kulturer och åldrar, som alla söker unika prylar, kläder och upplevelser. I uppdraget ingår att sortera och rensa ut böcker, samt organisera och kategorisera efter genre.

Organisation: 
Röda Korset, Örebro
Plats: 
Örebro

Vi söker efter volontärer som kan hjälpa till med tillsyn på stödboenden för ensamkommande ungdomar i Varberg. Uppdraget innebär att enligt ett uppgjort schema hjälpa till på Agapes boenden för ensamkommande ungdomar.

Plats: 
Varberg

Individuell Människohjälps, IMs Lokalförening i Lund har startat VÄNSKAPA som är en verksamhet där etablerade familjer träffar nyanlända unga eller familjer. En familj kan bestå av en eller flera vuxna, med eller utan barn.

Plats: 
Lund

Som läxhjälpare i Lund stöttar du barn och ungdomar i deras läxor genom att lyssna och vägleda. Det krävs inga förkunskaper för att engagera sig som läxhjälpare utan vikten läggs på att du är engagerad och mån om att bemöta och stötta barnen i deras skoluppgifter.

Plats: 
Lund

Transitgruppen är en del av ett nätverk av organisationer som besöker Sagåsens ankomstboende i Kållered. På Sagåsen träffar vi barn, unga och familjer som befinner sig i asylprocessen och vi strävar efter att ge dem ett positivt inslag i en annars stressig och påfrestande miljö.

Plats: 
Göteborg

Vill du bidra med något viktigt på distans? Tycker du att det är kul att prata med folk och matcha folk med rätt uppdrag? Vill du få guidning och lära dig något nytt?

Då behöver vi dig till vår valberedning!

Plats: 
Sollefteå

Vi jobbar i en bassäng som är helt skyddad från insyn, där kvinnorna kan slappna av och kan ha ”vanliga” badkläder. Vi har lektion en timme varje söndag där vi gör övningar utifrån deltagarnas förmåga.

Plats: 
Sollefteå

Vill du hjälpa någon att traggla igenom engelska-glosor, eller lösa lite matteproblem? Då är det dig vi söker till vår verksamhet!

Plats: 
Sollefteå

Kan du tänka dig att avsätta en kväll i veckan under ett par tillfällen? Vi söker dig som är socialt engagerad och intresserad av ett givande uppdrag!

Plats: 
Sollefteå

"När jag träffar dig så glömmer jag att jag mår dåligt!" Hösten 2017 har präglats av #meetoo, och synen på manligt och kvinnligt har på allvar lyfts genom hela vårt samhälle. Kanske har du under denna period funderat på hur du praktiskt skulle kunna arbeta för fortsatt förändring?

Plats: 
Göteborg

Individuell Människohjälp (IM) är en ideell organisation. Vår vision är att öka människors möjligheter att delta i samhället. Vi skapar mötesplatser med människors engagemang i fokus.

Plats: 
Stockholm

Språkfika är en mötesplats för nyanlända och etablerade svenskar och vi söker nu volontärer som kan vara på plats och välkomna besökare. Vi ser Språkfika som en mötesplats där nyanlända och etablerade kan knyta kontakter och lära av varandra. Uppgifterna består av enklare caféuppgifter, t.ex.

Plats: 
Stockholm

I sommar planerar Röda Korsets ungdomsförbund i Linköping att ha en vecka med massor av roliga sommaraktiviteter för nyanlända barn och ungdomar i samhället. Till det söker vi därför flera frivilliga som kan vara med på plats och vara aktivitetsledare.

Plats: 
Linköping

Sommarlovet kan kännas långt när man är ny i Sverige och inte har hunnit få så många nya kompisar eller fritidsaktiviteter. Tillsammans med nyanlända ungdomar i åldern 15-20 år planerar vi att ha aktiviteter och helgläger under sommarlovet.

Plats: 
Göteborg

Som rådgivare i RådRum ger du råd och stöd i många olika frågor som gäller samhället och rättigheter. Rådgivningen kostar ingenting och vi har tystnadsplikt.
Det är alltid två rådgivare som håller i samtal tillsammans och alla rådgivare är frivilliga.

Organisation: 
RådRum
Plats: 
Stockholm

Varje onsdag under skolterminerna anordnar ungdomsorganisationen Tamam ett språkcafé på Älvstrandens bibliotek på Lindholmen. Språkcaféet är tänkt att fungera som en mötesplats för unga från olika delar av staden, både nya och gamla göteborgare.

Organisation: 
Tamam Göteborg
Plats: 
Göteborg

Just nu söker vi mentorer till Storasystrarna som sitter i Tjejzonens chatt. Som mentor agerar du stöd till Storasystrarna i någon av våra två chatter, Chatten eller Ätstörningschatten. Du bidrar med din erfarenhet och kompetens för att vägleda Storasystrarna i sina uppdrag.

Organisation: 
Tjejzonen
Plats: 
Stockholm

Vill du vara med och göra skillnad? Är du intresserad av människor och vill vara med och bidra till ett inkluderande Norrköping? Då är uppdraget som volontär i vår föräldra- och barnverksamhet i centrala Norrköping något för dig!

Plats: 
Norrköping

Som frivillig engagerar du dig ideellt och ingen ersättning ges annat än för reskostnader inom Skåne. Mat, boende och aktiviteter är gratis under lägerperioden.

Plats: 
Malmö