Integration och asylsökande

Hej! TILLSAMMANS och Almtuna IS behöver er hjälp.

Vi är ett socialtprojekt vars mål är att engagera och inkludera ungdomar i föreningslivet. Det kan vara allt från hockey till teater.

Organisation: 
Almtuna IS
Plats: 
Uppsala

Som du säkert vet så finns det många nyanlända i Stockholm som kommit hit av olika anledningar och som har svårt att hitta jobb. För många nyanlända är vägen till jobb lång och vissa når aldrig fram till en anställning som passar deras kvalifikationer.

Plats: 
Lidingö

Bland den ideella föreningen Internationella Bekantskapers (IB) mest beprövade verksamheter finns vårt "medprat", där svensktalande volontärer på lektionstid leder samtalsgrupper om 3-5 vuxna elever som läser ämnena svenska för invandrare (SFI).

Plats: 
Stockholm

Till språkcafeét kommer allt ifrån nyanlända ungdomar till pensionärer som vill träna svenska. Kom och träffa nya människor över en fika!

Organisation: 
IOGT-NTO, Uppsala län
Plats: 
Uppsala

Vi har många natur- och friluftsaktiviteter för personer som är nya i Sverige eller tycker om att träffa människor från andra länder.

Plats: 
Uppsala

Vi söker personer som identifierar sig som kvinnor eller ickebinära, som vill bli volontärer för vår mötesplats Kvinnoklubben. Till Kvinnoklubben är alla kvinnor välkomna, nyanlända såväl som etablerade - alla som vill umgås och lära känna nya människor över en fika.

Plats: 
Stockholm

I Sverige arbetar IM för integration som vi tror sker genom möten och ömsesidigt lärande. På Sollentuna bibliotek håller vi läxhjälp för vuxna som är nya i Sverige och läser SFI-utbildning eller liknande.

Detta gör du som volontär:

Plats: 
Sollentuna

Språkfika är en mötesplats för nyanlända och etablerade svenskar och vi söker nu volontärer som kan vara på plats och välkomna besökare. Vi ser Språkfika som en mötesplats där nyanlända och etablerade kan knyta kontakter och lära av varandra. I Sverige arbetar IM för ömsesidig integration.

Plats: 
Stockholm

Do you like to write? Are you interested in EU social policies? Are you fluent in French, Spanish or Italian? Mistral is looking for volunteer translator from English to French, Spanish and Italian.

Organisation: 
Mistral
Plats: 
Stockholm