Var med och skapa en meningsfull fritid för barn i Älvsjö

Organisation: 
  • IOGT-NTO:s Juniorförbund JUNIS, Stockholm
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Kultur

Tycker du att barn ska få göra roliga aktiviteter på fritiden?​ Har du något du brinner för och vill dela med dig av? Bor du i närheten Älvsjö? Då kanske Junis-ledare är något för dig!

Junis är en verksamhet som är kul för alla barn. Junis är öppet för alla och erbjuder massor av roliga aktiviteter. Du som ledare planerar tillsammans med barnen vad ni ska göra. Det kan handla om allt från pyssel och filmkväll till teater och skateboardträning. Vi söker dig som trivs som ledare med barn och vill utmana dig själv i ditt ledarskap.

All vår verksamhet utgår från ledarna och barnen. Du har därför stora möjligheter att välja hur ofta du kan ses och vad du vill göra på de träffar du är ledare för. Vi håller just nu på att starta upp Junis-verksamheten i Älvsjö vilket innebär att du får vara med från början och planera verksamheten. Du har också chansen att sitta med i föreningens styrelse och lära dig hur föreningsadministration fungerar.

Att vara Junis-ledare är både kul och utmanande. Du får hjälp att komma på idéer och hur du kan förverkliga dem - men du får också mycket eget ansvar för dig själv och barnen i din verksamhet. Som Junis-ledare är du viktig -för barnen är du en förebild och en trygg vuxen som dom kan räkna med. Vi ger dig en ledarutbildning och det stöd du behöver för att känna dig trygg i den rollen. Vi vill hjälpa dig bli den bästa ledaren du kan bli.

Våra ledare är av alla åldrar och från alla platser i livet.

Vill du veta mer och gå vår ledarutbildning? Kontakta oss så berättar vi mer!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Som ledare för Junis Älvsjö är du med och startar upp verksamhet på Godtemplargården i Älvsjö - inom gångavstånd från stationen.
Specifika önskemål eller information: 
Våra ledare är nyktra och trygga förebilder för barn. Detta innebär att du som junisledare helt avstår från alkohol under din tid i Junis. Detta kan vara otroligt värdefullt för ett barn som annars lever med en eller flera missbrukande personer i sin vardag. Vi ser även ledarskapet i Junis som en stor merit som ger kunskap och erfarenhet som kan komma att spela en stor roll i din framtid. Vi tror också att ledarskapet i Junis är viktigt för att minska alkoholkonsumtionen bland unga, höja debutåldern för alkohol samt att ge unga ett starkt självförtroende att kunna motstå grupptryck kring alkohol och andra droger.
Minimiåtagande: 
Ledarutbildning 3 kvällar (inom ca 2-3 veckor). Sedan hålla i en barngrupp minst 1 gg/månad, men gärna 1 gg/vecka.
Adress: 
Trumslagargatan 10
125 34 Älvsjö
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.