Läxläsning

Bli volontär till motiverade unga ensamkommande, på en plats och tid som passar dig.

Organisation: 
SOS-Barnbyar
Plats: 
Göteborg

Kom och bli en del av vårt språkcafe och vår gemenskap. Det är många nyanlända som kommer varje vecka och nu behövs fler volontärer.

Vi fikar och pratar. Var med och ge stöd till någon som vill öva på att prata svenska!

Internationella Bekantskaper är en ideell förening som under flera år har erbjudit avgiftsfri läxhjälp i Tensta, Rinkeby och Hässelby-Vällingby. Varje vecka är vi ca 100 läxhjälpare som ställer upp. Trots det har vi en lång kö med barn som önskar hjälp med läxläsning.

Plats: 
Stockholm

Till vårterminen söker vi volontärer som kan hjälpa högstadieelever med läxläsningen. Ditt uppdrag som volontär är att, utifrån dina förutsättningar, hjälpa elever med de läxor eller skoluppgifter som de har med sig till läxläsningen.

Plats: 
Uppsala

Alla barn ska få de förutsättningar som behövs för att de ska kunna klara skolan. Alla barn ska också ha en lika chans i livet och att nå sin fulla potential. Därför bedriver vi läxhjälp som är gratis och öppen för alla.

Plats: 
Stockholm

Vill du vara med och göra skillnad? Är du en organiserad människa som vill använda dina ledaregenskaper för att göra Göteborg bättre för alla? Välkommen som verksamhetsledare för Bergsjöns språkcafe och läxhjälp!

Plats: 
Göteborg

Ett pilotprojekt med läxhjälp online - alltså läxhjälp på internet - har under hösten startats upp i Uppsala. Nu söker vi frivilliga till testgruppen!

Plats: 
Uppsala

Du kan antingen:
- Vara en extraresurs för barn i klassrummet under skoltid på Liljeforsskolan, Uppsala, i första hand på lågstadiet men eventuellt också på mellanstadiet, eller
- Vara en extraresurs för barn efter skoldagens slut på Kvarngärdesskolan, Uppsala

Organisation: 
Röda Korset, Uppsala
Plats: 
Uppsala

Vill du vara med och stötta barn och unga i Hjällbo i skolarbete? Är du kunnig i matematik och språk? Nu behövs förstärkning till läxläsningen i Hjällbo så ta chansen att vara med! Läxhjälpen anordnas av ett föräldranätverk i Hjällbo i samverkan med Rädda Barnen Göteborg.

Plats: 
Göteborg

Som volontär på Mattecentrum är man på plats i räknestugor och hjälper till att svara på frågor och förklarar matematiken för eleverna på plats. Alla elever oavsett skolform och nivå är välkomna att få gratis hjälp med matematik.

Organisation: 
Mattecentrum
Plats: 
Upplands-Bro

Vi söker volontärer som vill stödja invandrare i språkinlärning. Vill du bidra och stödja de nyanlända att komma in i samhället fortare och lära sig språket, då är du den vi söker. Du som volontär hjälper deltagarna att läsa, skriva, tala och lära nya ord.

Organisation: 
ABF Umeåregionen
Plats: 
Umeå

Välkommna på introduktionsmöte och läxhjälp för våra nya läxhjälpare! Måndagen den 19/11 klockan 17:30-18:00 bjuder EFS in till ett uppstartsmöte för nuvarande och blivande volontärer.

Plats: 
Stockholm

Vill du vara med och göra skillnad? Är du intresserad av att hjälpa unga med deras läxläsning, se dem utvecklas - och utvecklas själv på köpet? Då är uppdraget som frivillig i någon av våra läxhjälpsgrupper något för dig!

Plats: 
Göteborg

Många barn, ungdomar och vuxna vill lära sig men saknar stöd i sin omgivning. På 5 bibliotek i Botkyrka bedriver Botkyrka Rödakorskrets läxhjälp. Du hjälper till med de uppgifter som eleverna kommer med.

Organisation: 
Röda Korset, Botkyrka
Plats: 
Botkyrka

Just nu söker vi på Tjejers Rätt i Samhället (TRIS) fler personer som vill bli volontärer på vår Läxhjälp där vi arbetar förebyggande mot hedersrelaterat förtryck och våld och ger unga flickor en trygg plattform för både läxläsning men också en plats att få andas och släppa garden om så bara för

Plats: 
Uppsala

Bli frivilligledare för en läxhjälpsgrupp. Röda Korets läxhjälpare hjälper barn, unga och vuxna med sina studier genom att ge dem en del av sin tid och kunskap.

Plats: 
Malmö

Hjälp skolungdomar och nyanlända med deras läxor. Du hjälper barn, unga och vuxna med deras läxor. Verksamheten bedrivs på skolor, bibliotek och fritidsgårdar. Uppdraget är ideellt.

Organisation: 
Röda Korset
Plats: 
Stockholm

Som läxhjälpare hjälper du barn, unga och vuxna med sina studier genom att ge dem en del av din tid och kunskap. Röda Korsets läxhjälpsverksamheter bedrivs i våra lokaler, på fritidsgårdar, bibliotek och skolor runt om i landet. Uppdraget är ideellt.

Plats: 
Malmö

Vill du vara med och hjälpa barn och ungdomar med sina läxor?

Rädda Barnen söker dig som vill hjälpa ensamkommande ungdomar med läxorna tillsammans med andra engagerade volontärer på boendena Rubinen och Ericsbo i Bromsten.

Plats: 
Sundbyberg

Vi säker efter volontärer som vill hjälpa till med läxläsning. Vi har tre ställen som efterfrågar läxhjälp 1. Vårbyskolan måndag/tisdag kl 14.30 -15.30 (T-bana: Vårby Gård) 2. Stödboende för ensamkommande över 18 år på gymnasiet. Tiden kan diskuteras. 3. Läxhjälp på Flemingsbergs bibliotek

Plats: 
Huddinge