Programansvarig/Projektledare - Utvecklande roll i Göteborg

Organisation: 
  • Löparakademin
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Hälsa
Sport och hobby

Rollen som Programansvarig innebär att du har huvudansvar för ett av våra Tioveckorsprogram. Din uppgift blir att planera, starta upp och genomföra programmet tillsammans med 5-7 ideellt engagerade ledare som du kommer att coacha och stötta under hela programmets gång. Du ansvarar för deltagarrekrytering och ledarrekrytering.

Vi söker dig med stort hjärta som vill jobba med och för ungdomar, göra en skillnad i samhället och samtidigt utveckla ditt ledarskap.
Du drivs av individutveckling och tror på att nyckeln till framgång är genom god kommunikation. Som person är du nyfiken, tar gärna egna initiativ och har ett öga för detaljer.

Tioveckorsprogrammet är Löparakademins ungdomsverksamhet som erbjuder träning och mentorskap från ideellt engagerade ledare till ungdomar som går i årskurs 9. Syfte och mål med programmet är att ge kunskap om en hälsosam livsstil, redskap för att kunna sätta upp och nå egna drömmar och mål. Med löpning som verktyg inspirerar vi till en mer aktiv fritid och hos oss är du välkommen oavsett kön och tidigare träningserfarenhet. Vi är en plattform för personlig utveckling, gemenskap och mod – inte bara för deltagarna utan även för dig som blivande ledare!

Upplägg:

  • Vi tränar med ungdomar 2 dagar i veckan (totalt 20 tillfällen under 10 veckor)
  • Vi håller workshop en dag varannan vecka (totalt 5 tillfällen under 10 veckor)

Du ingår i ett ledarteam där ni tillsammans coachar och stöttar varandra och ungdomarna.

Förberedelser:

  • 2 dagars Programansvarig utbildning som hålls i Stockholm 1-2 september
  • 2 dagars Ledarutbildning som hålls i Göteborg 25-26 augusti

Som ledare får du Löparskor från New Balance, kläder, intyg och ersättning för dina utgifter i samband med uppdraget.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Programmet genomförs under 11-13 veckor med start augusti och slutar i mitten av november.
Specifika önskemål eller information: 
Ingen tidigare erfarenhet av ledarskap eller träningsbakgrund behövs, utan vi söker dig som är engagerad, brinner för sociala frågor och viljan att arbeta med ungdomar! Du får utbildning hos oss: 2 dagars Programansvarig utbildning som hålls i Stockholm 1-2 september 2 dagars Ledarutbildning som hålls i Göteborg 25-26 augusti
Minimiåtagande: 
Ca 80h Under 11-13v. Programmet pågår i tio veckor med start 3 november. Träningspass 2 ggr/vecka. Vanligtvis måndag och torsdagar 18.00-19.30. Workshops 1 ggr/varannan vecka. Vanligtvis söndagar 14.00-16.00.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.