Programansvarig/Projektledare - Utvecklande roll i Stockholm

Organisation: 
  • Löparakademin
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Hälsa
Sport och hobby

Rollen som Programansvarig innebär att du har huvudansvar för ett av våra Tioveckorsprogram. Din uppgift blir att planera, starta upp och genomföra programmet tillsammans med 5-7 ideellt engagerade ledare som du kommer att coacha och stötta under hela programmets gång. Du ansvarar för deltagarrekrytering och ledarrekrytering och vi söker dig med stort hjärta som vill jobba med och för ungdomar, göra en skillnad i samhället och samtidigt utveckla ditt ledarskap. Tioveckorsprogrammet är Löparakademins ungdomsverksamhet som erbjuder träning och mentorskap från ideellt engagerade ledare till ungdomar som går i årskurs 9. Syfte och mål med programmet är att ge kunskap om en hälsosam livsstil, redskap för att kunna sätta upp och nå egna drömmar och mål. Med löpning som verktyg inspirerar vi till en mer aktiv fritid och hos oss är du välkommen oavsett kön och tidigare träningserfarenhet. Vi är en plattform för personlig utveckling, gemenskap och mod – inte bara för deltagarna utan även för dig som blivande ledare! Upplägg: Vi tränar med ungdomarna 2 dagar i veckan (totalt 20 tillfällen under 10 veckor Vi håller workshop en dag varannan vecka (totalt 5 tillfällen under 10 veckor) Du ingår i ett ledarteam där ni tillsammans coachar och stöttar varandra och ungdomarna.

Förberedelser: 2 dagars ledarutbildning som hålls i Stockholm 18-19 augusti 2 dagars Programansvarig utbildning som hålls i Stockholm 1-2 september Som ledare får du Löparskor från New Balance, kläder, intyg och ersättning för dina utgifter i samband med uppdraget.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Programmet genomförs under 11-13 veckor med start augusti och slutar i mitten av november.
Specifika önskemål eller information: 
Ingen tidigare erfarenhet av ledarskap eller träningsbakgrund behövs, utan vi söker dig som är engagerad, brinner för sociala frågor och viljan att arbeta med ungdomar! Du får utbildning hos oss: 2 dagars ledarutbildning som hålls i Stockholm 18-19 augusti 2 dagars Programansvarig utbildning som hålls i Stockholm 1-2 september
Minimiåtagande: 
Ca 80h Under 11-13v. Programmet pågår i tio veckor med start början av september. Träningspass 2 ggr/vecka. Vanligtvis måndag och torsdagar 18.00-19.30. Workshops 1 ggr/varannan vecka. Vanligtvis söndagar 14.00-16.00.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.