Lund

100 år av aktivism – vi behövs fortfarande! En studiecirkel om att vara feminist och längtan att göra något – att bli aktivist? Att låta de feministiska frågorna ta plats i vardagen. Att hitta ett sätt att bli starka tillsammans. Att gå från tanke till handling.

Organisation: 
Medborgarskolan Syd
Plats: 
Lund

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för ensamma äldre i Lund. Våra värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och pratstund.

Organisation: 
Äldrekontakt
Plats: 
Lund

Skolan ska vara rolig, viktig och jämlik för alla! Därför driver Tamam olika läxgrupper i Lund och flera av dessa grupper behöver nu nya gruppledare!

Organisation: 
Tamam, Lund
Plats: 
Lund

Var med i en feministisk förening och stötta tjejer genom chatt, mail och telefon, arbeta med utåtriktad verksamhet, opinionsbildning och var samtidigt med i vår gemenskap!

Organisation: 
Tjejjouren, Lund
Plats: 
Lund

Vi söker volontärer som hemifrån, via sin dator kan göra sökningar på Internet för Hello World!s räkning. Du utför uppgifterna helt i din egen takt, och i enbart i den omfattning du själv har lust och möjlighet till.

Plats: 
Lund

Uppgifter för stödpersoner är att till brottsoffer, målsägande och anhöriga:
• ge information om brottsoffers rättigheter vid utredning av brott och i brottsmålsprocessen
• ge emotionellt stöd och praktisk vägledning
• förmedla kontakt med myndigheter och försäkringsbolag

Plats: 
Lund

Lördagsgruppen ansvarar för Amnestys secondhand-affär på Bredgatan. Arbetet innebär att ta hand om affären med allt som hör till: lägga schema, öppna butiken, stå i kassan, hjälpa kunder och stänga butiken i slutet av dagen.

Plats: 
Lund

Amnesty International är en av världens största människorättsorganisationer med mer än 7 miljoner medlemmar globalt. Organisationen kämpar för de mänskliga rättigheterna som definieras av FN; rätten till liv, självbestämmande och frihet etc.

Plats: 
Lund

Kompis Sverige söker frivilligledare för våra verksamheter i Lund, Svedala, Båstad, Ängelholm, Perstorp och Kristianstad. Vi söker dig som brinner för ett inkluderande samhälle och som vill vara med och skapa en mötesplats som gör detta möjligt.

Organisation: 
Kompis Sverige
Plats: 
Lund

Gillar du att arbeta i ideell förening? Tycker du att det är kul att jobba med människor och att ge utomordentlig service? Brinner du för miljö- och social hållbarhet? Har du ett par timmar över och en villighet att stoppa matsvinnet i Din lokala butik? Vill du göra detta i ett vinnande lag?

Organisation: 
Food2change
Plats: 
Lund

Utvecklingen inom IT har kommit långt och det blir allt svårare stå utanför det digitala samhället, speciellt äldre är en mycket utsatt grupp. Som handledare blir du ett viktigt stöd för våra medlemmar.

Organisation: 
SeniorNet Malmö
Plats: 
Lund