Volontär till stödchatt med inriktning på barn och ungdomar som blivit utsatta för mobbning!

Organisation: 
  • Make a Change
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Hälsa

Vi söker nu personer som vill stötta barn och ungdomar som är eller har blivit utsatta för mobbning och behöver någon att prata med i vår stödchatt.

Make a Change är en ideell förening som arbetar mot mobbning bland barn, ungdomar och vuxna på nätet, i skolan, inom föreningslivet och på arbetsplatser.

Mars 2018 kommer vi att lansera en ny stödchatt med specifik inriktning på problemen kring mobbning, såväl drabbade som närstående är välkomna att höra av sig.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Obligatorisk utbildning sker i Stockholm eller digitalt innan ni påbörjar uppdraget. Uppdraget genomförs annars på valfri plats där du har tillgång till dator och internet samt kan sitta helt ostört. Digital utbildning online kopplat till uppdraget kommer att införas from mars 2018.
Specifika önskemål eller information: 
Du får gärna ha egen erfarenhet av att bli utsatt eller av att ha utsatt någon annan, detta är dock inget krav. Det viktigaste är att du brinner för hjärtefrågan och vill hjälpa andra. Erfarenheten kan alltså vara utifrån egen erfarenhet eller som närstående. Vi ser gärna också att du har goda kunskaper i språk och kommunikation. Som volontär kommer du att få genomgå en utbildning med fokus på att arbeta med barn och ungdomar. Utbildningen består av en förberedande utbildning i Stockholm samt en digital löpande uppföljning. Utbildningen är obligatorisk för att du skall kunna bli godkänd volontär. Du kommer efter utbildningen att få löpande handledning minst 1-2 gånger / månad. Individuellt stöd kommer finnas löpande om behov finns. OBS: Vid tidigare erfarenhet av mobbning är det viktigt att man själv mår bra innan man åtar sig uppdraget. Volontärer som skall arbeta med barn och ungdomar skall ha en minimiålder på 18 år. Samtliga volontärer kommer också att få lämna ett utdrag ur Polisregistret (de volontärer som skall arbeta med barn och unga kommer att få gå igenom en speciell utvärdering).
Minimiåtagande: 
Som chattvolontär behöver du kunna lägga 2-3 h per vecka på att chatta. Utöver detta tillkommer den tid som krävs kopplat till förberedelser, utbildning och handledning.
Adress: 
Odengatan 21
11424 Stockholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.