Mattehjälpare i Borås

Organisation: 
  • Mattecentrum
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Borås
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Upplysning och folkbildning

Mattecentrum är en ideell förening som ger gratis läxhjälp i matematik till tusentals högstadie- och gymnasieelever via öppna räknestugor. Som volontär på Mattecentrum är man på plats i räknestugan och hjälper till att svara på frågor och förklarar matematiken för eleverna på plats. Räknestugor är gratis att besöka och vem som helst är varmt välkommen in och få hjälp oavsett skola, kön, ålder eller kunskapsnivå. Det innebär att i samma rum sitter elever med olika kunskapsnivå som alla är där för att bli bättre på matematik.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget utförs kvällstid tillsammans med andra engagerade på orten. Räknestugorna kommer att hållas i klassrum som vi lånar av en skola på orten. Vi följer skolans terminer, med viss förskjutning vid terminsstart september-december och januari-maj
Specifika önskemål eller information: 
Sökande måste ha matematiskt kunnande (gärna en högre matematisk utbildning) samt ett genuint intresse för att förmedla ut sina mattekunskaper till andra. Vi ser gärna att man läst upp till mattekurs 5/E på gymnasiet, men även andra matteentusiaster är välkomna att söka! Mer info om oss hittar du på www.mattecentrum.se Intresserad? Skicka in din intresseanmälan redan idag!
Minimiåtagande: 
2 h per vecka, en termin
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.