Kloka kvinnor för samtal i mysig kafémiljö

Organisation: 
  • Mind, Skåne
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Kvinnor
Social gemenskap

Föreningen Mind Skåne driver verksamheten Café Lajvet på Kärleksgatan i centrala Malmö som riktar sig till unga tjejer. Vi söker nu fler kloka vuxna kvinnor med god empati för att vara på plats och möta våra besökare.

Lajvet är en kafémiljö men kan bättre beskrivas som mormors vardagsrum. På Café Lajvet vänder vi oss främst till tjejer men alla är givetvis välkomna. Vi erbjuder en personlig, lugn, trygg miljö där man får lov att koppla av eller engagera sig i olika aktiviteter. I dagsläget har vi öppet lördag-måndag och vår målsättning är att ha öppet alla dagar i veckan. Vi bjuder våra besökare på enklare fika (te, kaffe, saft, frukt, bullar) och uppmuntrar till samtal och aktiviteter såsom måleri, yoga, göra läxor, lyssna på musik, läsa eller bara vara.

Föreningen Mind Skåne jobbar med psykisk hälsa i allmänhet och suicidprevention i synnerhet.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Minst 1-2 pass per månad om 2-4 timmar per gång. I dagsläget främst lördagar-måndagar på eftermiddagar. Lokalen finns på Kärleksgatan 5 i centrala Malmö.
Specifika önskemål eller information: 
Vi är alltid minst två personer samtidigt. Vi kräver inga formella meriter men man bör ha god empatisk förmåga och ha ett intresse för samtal, psykisk hälsa och personlig utveckling.
Minimiåtagande: 
1-2 tillfällen per månad om 2-4 timmar per tillfälle.
Adress: 
Kärleksgatan 5
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.