Gävle: nxtME söker volontärer till incestutsatta

Organisation: 
  • nxtME
Plats: 
  • Gävleborg
  • Gävle
Ändamål: 
Hälsa
Mänskliga rättigheter
Social gemenskap

nxtME stöttar och hjälper kvinnor och män som är eller har varit utsatta för incest. Vi har samtal, både enskilda och i grupp, jourverksamhet med telefon och chatt samt stödpersoner. Vårt kontor är beläget i Stockholm men vi söker volontärer över hela landet. Som volontär på nxtME kan du göra olika saker:

Sitta i stödchatt

Svara i stödtelefon

Vara stödperson

Övrigt- Hjälpa till med marknadsföring, tex. sätta upp affischer och dela ut broschyrer, dela med dig av något du är bra på, tex it, journalistik, översättning m.m.

Som stödperson på nxtME kommer du få träffa en person ungefär en timme per vecka under ett halvår. Tiderna kan variera och bestäms mellan dig och din stödsökande men ni ses inte mer än 4 timmar per månad. Ni träffas och fikar, promenerar eller kanske följer du med till rättegång, polis, läkare eller dylikt om det behövs. Att vara utsatt för incest kan göra en människa isolerad och som stödperson är du en enorm resurs som hjälper stödsökanden ut i livet.

Alla våra volontärer får fortlöpande handledning och feedback under sitt uppdrag.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Olika beroende på uppdrag men aldrig mer än 7h per månad.
Specifika önskemål eller information: 
För att bli volontär på nxtME behöver du inte själv ha erfarenhet av incest, men ett stort hjärta och intresse för andra människors välmående. Du ska vara lyhörd och ödmjuk och kapabel att höra traumatiska berättelser. Innan ditt uppdrag börjar kommer du får utbildning av nxtME på kontoret eller via Skype och du har tillgång till handledning och feedback fortlöpande. Alla våra volontärer behöver visa belastningsregisterutdrag för att vara aktuella för uppdrag. Åldersgräns 18 år. Alla uppdrag på nxtME är under tystnadslöfte.
Minimiåtagande: 
2-7 timmar i månaden under 6 månader. Inklusive obligatorisk handledning 2 gånger per termin.
Adress: 
Folkungagatan 122
11630 Stockholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.