Mentorskapsprogrammet Pepp söker revisor

Organisation: 
  • Pepp
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Kvinnor
Social gemenskap
Upplysning och folkbildning

Vill du vara med och utveckla en organisation som utmanar fördomar, väcker intresse och visar på de oändliga möjligheter som tekniska utbildningar skapar? Ta chansen och sök rollen som revisor för den ideella organisationen Pepp.

Vad är Pepp?
Pepp är något för den som vill arbeta ideellt med att inspirera unga tjejer till att upptäcka tekniska utbildningar. Vi tror starkt på att lyfta kvinnliga förebilder och visa på vad man kan göra med sin utbildning i framtiden. För alla som pluggar, eller har pluggat, till ingenjör har väl någon gång funderat på, eller fått frågan: Vad gör egentligen en ingenjör?

Genom ett mentorskapsprogram som riktar sig till tjejer på gymnasiet låter vi ungdomar få träffa studenter från tekniska högskolor, som redan har fått göra vissa val och tagit beslut som lett dem till där de är idag. På det här sättet låter vi de göra ett aktivt val där de själva kan få bestämma om de vill plugga tekniskt eller inte. Läs mer på vår hemsida: blipepp.nu

Vad vi söker​
Vi söker dig som vill utföra en otroligt viktig granskande funktion för en organisation som gör förändring på riktigt. Pepp har i år tagit steget till att driva mentorskapsprogram i sex städer, från att ha varit tre. Det ställer ytterligare krav på att vi som organisation utvecklar hållbara rutiner och arbetssätt. Därför söker vi nu för minst ett år framöver en revisor.

Din roll är att inför årsmötet granska verksamheten och dess ekonomi för att ge rekommendationer och utlåtanden. Vi önskar också kunna ha dig som bollplank i organisatoriska frågor.

Vad du kan förvänta dig av oss​
Du kommer att arbeta mot en grupp om sju engagerade yrkesverksamma och studenter i Pepp styrelse som alla vill bidra till en jämställd framtid. Vi har alla en huvudsysselsättning utöver Pepp, eftersom att arbetet är ideellt och du lägger själv upp din tid. Arbetet är självständigt under större delen av året eftersom att vi är utspridda nationellt, därför är våra mötesrum oftast via Slack och videosamtal.

Låter det intressant? Hör av dig och berätta om vem du är!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Arbetet är oberoende av plats eftersom att arbetet mestadels sker genom videolänk. Vill du träffas kan det vara bra att veta att de flesta av oss är bosatta i Stockholm, men vi finns också i Göteborg och Milano(!).
Specifika önskemål eller information: 
Du är en hen, han eller hon som delar våra värderingar, men som inte behöver ha teknisk bakgrund, tvärtom! Vi söker efter någon med kunskap inom revision och ideella föreningar - eller du som har ambitionen att utvecklas inom just detta - och tror på att vi presterar bättre om vi har olika bakgrund. Genom engagemanget hos oss får du utvecklas inom din roll och ett stort kontaktnätverk.
Minimiåtagande: 
Vi förväntar oss att du kan göra en revision av organisationen när du går på uppdraget, samt stämma av med styrelsen vid behov. Tidsomfattning beror på din tidigare erfarenhet, men innebär max 3h/månaden under större delen av året, och inför årsmötet kan du förväntas lägga uppemot 15h den månaden.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.