Praktiska uppgifter

Många har svårt att ta sig fram samt hitta rätt på ett sjukhus. Därför har vi rödakorsvärdar på plats i entréer och på akuten som stöd och ledsagning.Våra värdar hjälper till på Nacka Närsjukhus. Vi har även ställt upp under vaccinationsperioder på olika vårdcentraler i Nacka kommun.

Plats: 
Nacka

Akalla 4H-gård behöver frivilliga krafter som sköter gården på helgerna. Vi har får, getter, hästar, ankor, kaniner, katter och höns som behöver få mat och tillsyn. Det skall mockas i stallet och djuren skall utfodras och tas om hand.

Organisation: 
4H-gården, Akalla
Plats: 
Stockholm

Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade driver stödverksamheter för barn som har föräldrar med migrationsrelaterad stress, alternativt diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Plats: 
Malmö

Antalet besökare i kyrkan ökar och vi söker därför fler volontärer. Uppdraget består i hjälpa till i caféet med att diska, plocka av bord med mera och givetvis att samtala med besökarna när tid finns.

Plats: 
Göteborg

Vi på Yrkesdörren vill gärna utvärdera effekten av de nätverksträffar vi gör mellan nyanlända och företag och behöver därför hjälp att ringa våra utrikesfödda deltagare och fråga dem några korta frågor på svenska eller engelska.

Plats: 
Stockholm

BIV/BIS är en stödverksamhet för nyanlända och asylsökande barn/ungdomar och deras familjer. Vi erbjuder här barngrupp, syskongrupp och föräldragrupp. I barngruppen och föräldragruppen jobbar man utifrån ett tema vid varje tillfälle där man behandlar tema som tex.

Plats: 
Malmö

Kanske är vår secondhand-verksamhet det bästa exemplet på hur vi skapar nytta i flera led!

Plats: 
Göteborg

Som frivillig möter du människor från olika kulturer och åldrar som kommer till vårt trevliga kafé för att fika. Att stå i kaféet innebär att du är Röda Korsets ansikte utåt. Du tycker om att ge service. I uppdraget förekommer vanliga uppgifter som finns i ett kafé.

Plats: 
Östersund

Är du intresserad av katter och har ett stort hjärta för dessa underbara djur? Då kan du bli

VOLONTÄR PÅ HILDAS TASSEBO

Organisation: 
Hildas Tassebo
Plats: 
Kristianstad

Spånga By 4H-Gård behöver frivilliga krafter som sköter gården på söndagar. Vi har får, getter, hästar, minigrisar, höns och katter som behöver få mat och tillsyn, det ska mockas i stallet djuren ska tas om hand.

Organisation: 
4H-gården, Tensta
Plats: 
Stockholm

Högalids församling söker ideella medarbetare till två mötesplatser, öppen för alla, på måndagar kommer det vara åldersintegrerat med föräldrar och barn från Öppna förskolan. Vi startar med Fredagsöppet den 18/1 och med Måndagsöppet den 28/1. Dessa mötesplatser har öppet mellan kl 9:30-15:30.

Plats: 
Stockholm

I ett av de äldsta husen på Erstaklippan hittar du Ersta museum som berättar om Ersta diakonis långa och fascinerande historia.

Organisation: 
Ersta Diakoni
Plats: 
Stockholm

Uppsala Stadsmission delar varje vecka ut ca 350 matkassar till Uppsalabor som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Maten som delas ut skänks av olika butiker för att sedan hämtas och till sist packas om av våra volontärer på vår matcentral.

Organisation: 
Uppsala Stadsmission
Plats: 
Uppsala

We need volunteers on Saturdays 11 am- 15 pm. If you are English speaking and looking for a place to volunteer, we would gladly invite you to our second-hand store. You can help us in our cafe, clothing department and/ or in our incoming gifts department.

Plats: 
Norrköping

Låter det som något för dig? Bli volontär för Öppen kväll i S:ta Ragnhildsgården!

Plats: 
Södertälje

Hej​! Vi söker volontärer till vår mötesplats​ som ska kunna arbeta med förekommande sysslor i vårt kafé. Stödja människor som kommer till mötesplatsen och hjälpa till med att stå i vår kassa. Vi har öppet några timmar varje dag förutom fredagar och söndagar.

Plats: 
Solna

Röda Korsets Ungdomsförbund Helsingborg är en lokalförening som brinner för att skapa en bättre miljö för ungdomar. Vi samarbetar därför med RumEtt på Dunkers kulturhus i Helsingborg för att ge ungdomar en plats att utmanas och utvecklas ​kreativt.

Plats: 
Helsingborg

GAPF söker volontärer som kan ställa upp som livesändare till Internationella konferensen i Riksdagen den 16 januari mellan kl. 08:00 - 17:00.

Plats: 
Stockholm

Convictus Hälsocenter hjälper människor på väg ut ur ett drogberoende och hemlöshet till ett bättre liv genom rehabilitering och träning. Det är en drogfri verksamhet. Just nu är vi i stort behov av dig som är massör, sjukgymnast, personlig tränare/gruppträningsinstruktör.

Organisation: 
Convictus
Plats: 
Stockholm