Röda Korsets Första hjälpen-grupp söker dig som gillar att hjälpa!

Organisation: 
  • Röda Korset, Helsingborgskretsen
Plats: 
  • Skåne
  • Helsingborg
Ändamål: 
Hälsa
Kris- och samhällsberedskap

Är du en lugn och trygg person, som gärna hjälper andra? Då kan du bli första hjälpare hos Röda Korset!Vad en första hjälpare gör varierar från uppdrag till uppdrag, och kan vara allt från att prata med någon som känner sig ensam, till att utföra livsuppehållande åtgärder i väntan på ambulans.

Helsingborgs Första hjälpen-grupp är en sedan länge etablerad grupp. Vi är en lokal förening inom Svenska Röda Korset med inriktning på Första hjälpen-beredskap, och vi arbetar ideellt med de uppdrag vi tar på oss. Alla första hjälpare har utbildning i första hjälpen och detta kvalitetssäkras årligen, för att försäkra att vi kan ta hand om behövande på allra bästa sätt. Vi arbetar oftast där människor samlas och det kan finnas en risk för olycksfall eller akuta sjukdomar. Exempel på våra uppdrag är: idrottsevenemang, publika evenemang såsom mässor, marknadsdagar och konserter. Vi tar även på oss uppvisningar och demonstrationer av första hjälpen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Nya första hjälpare går igenom olika utbildningar under några månader, för att sedan vara behöriga första hjälpare vid olika evenemang under hela året. Gruppen träffas också regelbundet för att utbildas, göra studiebesök och på andra sätt hålla oss uppdaterade inom första hjälpen. Och så fikar vi förstås.
Specifika önskemål eller information: 
Man ska ha fyllt 18 år. Alla, oavsett bakgrund, genomgår samma utbildning, som tillhandahålls av Röda Korset. Först efter genomgången utbildning samt praktik ute på uppdrag, kan man bli behörig första hjälpare. Röda Korset står för all utbildning. Den mesta utbildning är på svenska, så det är bra om man kan tala och förstå svenska hyfsat bra. Man måste stå bakom Röda Korsets värderingar.
Minimiåtagande: 
Enligt överenskommelse
Adress: 
Örnsköldsviksgatan 15
25250 Helsingborg
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: