Vill du bli vår allt-i-allo?

Organisation: 
  • Röda Korset, Linköping
Plats: 
  • Östergötland
  • Linköping
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Social gemenskap

Tycker du om att fixa och dona? Tar du tag i saker där du ser att det behövs? Vill du inte då bli vår handlingskraftige allt-i-allo?

Om volontärtjänsten

Volontärtjänsten är ny men vi tänker att vi utformar den tillsammans med dig. Med tre second hand-butiker och en möteslokal finns det mycket som behöver fixas, förnyas och förbättrar. Kanske vill du förbättra vårt skyltfönster, reparera trasiga möbler så att de går att sälja och hjälpa till med övrigt underhåll som kan underlätta för alla våra volontärer?

Volontär hos Röda Korset

Som volontär hos Röda Korset behöver du stå bakom våra grundprinciper, som förenklat innefattar alla människors lika värde, opartiskhet och neutralitet. Alla volontärer erbjuds en grundutbildning inom Röda Korskunskap för att både få förståelse och kunna känna sig trygg i organisationens värderingar. Oavsett volontärtjänst kommer du att möta människor som har olika behov och som kan vara i behov av hjälp och det är därför viktigt att du bemöter dem enligt grundprinciperna och är en god representant för hela organisationen. Som volontär hos oss kan du hjälpa många människor, vara god mot miljön och samtidigt ha en trevlig stund med härliga kollegor. Välkommen till Röda Korset!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Du bestämmer själv hur många timmar du vill arbeta. Kanske har du två timmar över i veckan? Mer eller mindre? All hjälp är viktig! När du ansöker blir du kontaktad av vår butikschef Åsa som du sedan träffar för att prata närmare om volontärtjänsten. Vi försöker att forma volontärtjänsten efter den tid och de förutsättningar du har.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker efter en handlingskraftig person!
Minimiåtagande: 
Det kommer vi överens om tillsammans.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: