Frivillig till Röda Korsets sommarläger 25 -30 juni!

Organisation: 
  • Röda Korset, Malmökretsen
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Integration och asylsökande
Mänskliga rättigheter

Som frivillig engagerar du dig ideellt och ingen ersättning ges annat än för reskostnader inom Skåne. Mat, boende och aktiviteter är gratis under lägerperioden. Du som söker ska tycka att sommarläger med lek, bad, pyssel, bakning, grillning, skattjakt och disco med dans hela kvällen låter som ett perfekt sätt att tillbringa sommaren på! Utöver det ska du vara en trygg person med ett stort hjärta.

Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö driver sedan 2010 stödverksamheter för patienternas barn. För nionde året i rad anordnar vi ett familjeläger på en lägergård utanför Hässleholm i Skåne. Under lägret vill vi ge hela familjen ett avbrott från sin vardag och låta dem prova på massa roliga aktiviteter tillsammans med frivilliga från Röda Korset.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Lägret för familjer kommer hållas på en gård utanför Hässleholm den 25 – 30 juni. Ledargruppen på ca 12 frivilliga kommer tillsammans med föräldrarna som deltar ansvara för att ta hand om barnen samt planerar och genomför de aktiviteter som finns under lägret för både barn, föräldrar och hela familjen tillsammans. Den 25 juni är en förberedelsedag för enbart ledare, familjerna anländer den 26 juni.
Specifika önskemål eller information: 
Ingen speciell utbildning krävs utan all nödvändig kunskap ges under utbildningshelgen den 2-3 juni på en lägergård strax utanför Malmö. Tidigare erfarenhet av barn-/ungdomsverksamhet är meriterande. Du ska ha fyllt 18 år.
Minimiåtagande: 
Att du kan vara med under hela lägret samt förberedande utbildning.
Adress: 
Hässleholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.