Frivillig till sommarläger!

Organisation: 
  • Röda Korset, Malmökretsen
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande

FRIVILLIGLEDARE SÖKES TILL RÖDA KORSETS SOMMARLÄGER

Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö driver sedan 2010 stödverksamheter för patienternas barn. För nionde året i rad anordnar vi i två sommarläger på en lägergård utanför Hässleholm i Skåne. Ett läger är endast för barn och ett läger för hela familjer. Oavsett läger så vill vi under fem dagar ge barnen ett avbrott från sin vardag och låta dem prova på massa roliga aktiviteter tillsammans med frivilliga från Röda Korset.

Till båda våra läger söker vi nu frivilliga lägerledare. Som frivillig engagerar du dig ideellt och ingen ersättning ges annat än för reskostnader inom Skåne. Mat, boende och aktiviteter är gratis under lägerperioden. Du som söker ska tycka att sommarläger med lek, bad, pyssel, bakning, grillning, skattjakt och disco med dans hela kvällen låter som ett perfekt sätt att tillbringa sommaren på! Utöver det ska du vara en trygg person med ett stort hjärta.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Båda lägerna kommer hållas på en gård utanför Hässleholm. LÄGERLEDARE UNDER BARNLÄGER 18 juni – 23 juni Ledargruppen består av ca 15 frivilliga som tillsammans ansvarar för att ta hand om barnen samt planera och genomföra de aktiviteter som finns under lägret. Den 18 juni är en förberedelsedag för enbart ledare, barnen anländer den 19 juni. LÄGERLEDARE UNDER FAMILJELÄGER 25 – 30 juni Ledargruppen på ca 12 frivilliga kommer tillsammans med föräldrarna som deltar ansvara för att ta hand om barnen. Samt planerar och genomför de aktiviteter som finns under lägret för både barn, föräldrar och hela familjen tillsammans. Den 25 juni är en förberedelsedag för enbart ledare, familjerna anländer den 26 juni. KÖKSPERSONAL 18 juni – 23 juni eller 25 – 30 juni Ett team om 2-3 personer som ansvarar för att laga frukost, lunch och middag till deltagarna och ledarna under lägret (ca 30 personer). För alla ledare kommer det även hållas en utbildningshelg den 2-3 juni på en lägergård strax utanför Malmö.
Specifika önskemål eller information: 
Ingen speciell utbildning krävs utan all nödvändig kunskap ges under utbildningshelgen den 2-3 juni på en lägergård strax utanför Malmö. Du ska ha fyllt 18 år.
Minimiåtagande: 
Att du kan vara med under ett läger samt förberedande utbildning.
Adress: 
Hässleholm
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.