Volontärer sökes till: SOLIDARITET VÄRMER

Organisation: 
  • Röda Korset, Malmökretsen
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Kris- och samhällsberedskap

Det är kallt i Malmö och situationen för hemlösa är akut. För att bemöta den akuta situationen samarbetar Röda Korset med Kontrapunkt och Svenska Kyrkan som håller nattöppet i sina lokaler. För att möjliggöra nattöppet behövs nu volontärer.

På den nattöppna mötesplatsen erbjuds mat, kläder och toalett, men framförallt är mötesplatsen en trygg miljö för Malmös mest utsatta människor.
Röda Korset kommer erbjuda alla nya frivilliga grundutbildning samt utbildning i fysisk och psykologisk första hjälpen. Som volontär bidrar du till att skapa en trygg mötesplats. Du samtalar med besökare och volontärer samt utövar medmänskligt stöd till de människor som efterfrågar det. Som volontär i akutinsatsen är du försäkrad via Röda Korset och kommer ha en kontaktperson från Malmökretsen, även om arbetet sker i Svenska Kyrkans lokaler och med Kontrapunkts operativa ansvar.

Du samtalar, lyssnar och genomför verksamhet tillsammans med hemlösa. Uppdraget är ideellt.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Från 1 december-31 mars, kvälls- och nattetid.
Specifika önskemål eller information: 
Du kommer att arbeta på pass antingen eftermiddag/kväll för servering av mat samt utdelning av kläder eller på natten för att hålla värmestugan öppen för de personer som är i behov av en trygg plats att befinna sig på. Efter intresseanmälan så får du gå på våra infoträffar och introduktionsutbildningar för att bli en del av akutinsatsen. Informationsträff: 11 december klockan 17.30 Observera att detta är en akutinsats som löper som längst till 30/4. Ansökningsperioden är därför begränsad.
Minimiåtagande: 
Minst 1 pass i veckan under perioden december-mars
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.