Verksamhetsledare sökes till förvarsbesökarna!

Organisation: 
  • Röda Korset, Region Stockholm
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande
Mänskliga rättigheter

Röda Korset verkar för en human och rättssäker flyktingpolitik och ökad förståelse för människor på flykt, såväl i Sverige som internationellt. Röda Korset besöker och ger stöd till asylsökande och andra migranter som är frihetsberövade på Migrationsverkets förvar. Målet är att erbjuda medmänskligt stöd för att motverka isolering och lindra effekterna av vistelsen på förvaret. Samtidigt vill vi stärka skyddet för de förvarstagnas mänskliga rättigheter och i största möjliga mån garantera att de behandlas värdigt och humant.

Gruppen i Märsta söker nu en ny verksamhetsledare! I gruppen finns en verksamhetsledare med övergripande ansvar för verksamheten. Gruppen har också en schemaansvarig som ordnar med gruppens schema och bemanning av besöken.

Vi söker nu dig som vill ansvara för rekrytering av nya frivilliga! Tycker du att det är roligt att träffa nya människor? Har du en bra magkänsla och kan se potentialen i människor? Då kanske du är den vi söker! Vi vill att du är bra på att samarbeta då gruppen kommer ha ett team av personer med särskilt ansvar, men du behöver också kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap, gärna inom ideell sektor, men särskilt meriterande är det om du har erfarenhet av rekrytering sedan tidigare.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget sker digitalt där du befinner dig samt på Röda Korsets Stockholmskontor eller annan vald plats för att hålla i intervjuer. Du kommunicerar med de frivilliga genom mail, Facebook och telefon.
Specifika önskemål eller information: 
Uppdraget är ideellt.
Minimiåtagande: 
Ca 2 tim per vecka
Adress: 
Hornsgatan 54
118 21 Stockholm
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.