Adapost – övernattningar för hemlösa EU-medborgare

Organisation: 
  • Röda Korset, Södermalmskretsen
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Integration och asylsökande

Röda korset söker frivilliga till Adapost, en insats för att hjälpa utsatta EU-medborgare att få en sovplats under de kalla vintermånaderna. Du gör en insats för att kunna erbjuda tillfälliga nattliga härbärgen/sovplatser för utsatta målgrupper. Syftet är att lindra nöd- att erbjuda en sovplats, ett varmt mål mat och mänskligt stöd. Vi söker dig som vill vara volontär på kvällstid och kan sova borta någon natt i veckan. Du ska vilja umgås med människor som befinner sig i en utsatt situation i livet och tycka att det är en kul utmaning att hitta kommunikationssätt när språket kanske inte räcker till!

Som volontär i Adapost

  • Ska du kunna gå utvilad till skola eller jobb på morgonen.
  • Är du aldrig ensam utan arbetar tillsammans med andra volontärer under kvällen och natten.
  • Får du tydliga rutiner för hur en kväll och övernattning går till.
När och var ska uppdraget genomföras: 
Insatsen planeras att genomföras från december 2017 - mars/april 2017. Lokalerna för de tillfälliga härbergerna finns i Stockholm.
Specifika önskemål eller information: 
Det är en fördel om du kan rumänska, romani, bulgariska, spanska eller italienska men det är inget krav - du kommer långt med kroppspråk.
Minimiåtagande: 
Du kommer ha möjlighet att skriva upp dig till de kvällar/nätter som du kan ställa upp, men vi ser gärna att du kan vara med vid en-två övernattning per månad.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.