Hjälp oss göra vår secondhand till något unikt!

Organisation: 
  • Röda korset, Södertälje
Plats: 
  • Stockholm
  • Södertälje
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande
Social gemenskap

Hjälp till i vår Second hand och mötesplats med allt ifrån idéer och kreativa fingrar till värdering eller klädsortering.

I vår butik är vi ett härligt team i blandade åldrar och bakgrund som behöver bli fler.

Du kan välja att antingen välja att engagera dig i en arbetsgrupp, i nuläget: Kläder, textiler, barnkläder/leksaker, husgeråd och prydnader, böcker och media, kassa. Det finns även möjlighet att variera eller vara med i flera arbetsgrupper.

Inom en arbetsgrupp finns flera olika uppgifter och beroende på kunskap och vilja kan det ex. vara sortering, värdering/prismärkning, fixa i skyltfönster och "showroom", butiksplanering, snickra, vaktmästeri, fundera ut kreativa lösningar kring ökad försäljning, återanvändning/remake och en vackrare och mer välkomnande lokal.

Vi är även öppen för förslag!

Vi vill göra vår butik till något alldeles extra, det ska vara kul och härligt att komma dit både som volontär och kund! Hjälp oss göra detta! <3

När och var ska uppdraget genomföras: 
Lokalen ligger centralt i Södertälje C med 3 minuters gångavstånd från pendeltågsstationen. För mer info om tider och liknande skicka in en intresseanmälan. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller fungeringar till sodertalje@redcross.se Vi har som ambition att skapa en varm, fräsch och personlig butik men som också ska fyllas av sociala verksamheter, därför söker vi även dig som vill vara med i att skapa ett humanare Södertälje genom någon av dessa verksamheter.
Specifika önskemål eller information: 
Inga specifika utbildningar eller liknande krävs för att bli frivillig, men vi ser gärna att du har ett glatt humör och är nyfiken på människor. Du delar självklart Röda Korsets grundprinciper. Som ny volontär hos oss får du alltid en introduktion i arbetet i butiken, blir tilldelad en volontärvärd som du kan följa i början och får också en grundläggande förståelse för vad som gäller som volontär i Röda Korset som organisation. Hoppas att vi hör av dig och att du vill bli en del av vårt härliga Södertälje-team!
Minimiåtagande: 
Allt arbete sker ideellt. Hos oss kan du anmäla dig på pass själv utifrån hur mycket du har möjlighet, men grunden är att man väljer att komma tex ett pass varje, varannan eller var tredje vecka. I nuläget har vi arbetsdagar måndagar, onsdagar och lördagar, men vårt mål är att inom en snar framtid även kunna öppna ännu en dag. Varje arbetsdag är uppdelat i två pass, det betyder att ett pass brukar vara mellan 2.5 till 4 timmar.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.