Ledare för besöksverksamhet för ensamkommande unga sökes!

Organisation: 
  • Röda Korsets Ungdomsförbund, Göteborg
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Integration och asylsökande
Social gemenskap

Kompisgruppen besöker varje vecka två boenden för ensamkommande ungdomar där vi tillsammans hittar på massor av roliga saker. Vi spelar pingis, läser läxor, fikar och snackar. Vi lagar mat, testar volleyboll, spelar fotboll, gör vänskapsarmband och annat pyssel. De flesta av de ungdomar vi möter går igenom en tuff period i livet och målet med våra aktiviteter är att en kväll i veckan bidra till att de bara får vara tonåringar och slippa tänka på allt det jobbiga.

Som verksamhetsledare för kompisgruppen är du en del av ett team på totalt tre verksamhetsledare som delar på ansvaret. I rollen förväntas du, förutom att vara aktiv i verksamheten, att ansvara för att planera aktiviteter och möten, samt se till att det finns tillräckligt med frivilliga inför varje aktivitet, rekrytera nya frivilliga vid behov samt introducera nya frivilliga i verksamheten och sköta verksamhetens ekonomi. Som volontär i RKUFs kompisgrupp förväntas du delta i en grundläggande ideologiutbildning, en kompisgruppsutbildning, och som verksamhetsledare även en särskild verksamhetsledarutbidlning.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Besöken på boendena görs på onsdagar och torsdagar kl. 19-21, då gruppen möts vid närmsta hållplats och gemensamt går till boendet. Boendena har av säkerhetsskäl hemlig adress, men ligger båda centralt i Göteborg och god kommunikation med kollektivtrafik finns. En ska som verksamhetsledare vara närvarande två gånger/månad i minst 6 månader (borträknat juni-augusti) samt deltagande på möten.
Specifika önskemål eller information: 
Inga specifika förkunskaper krävs. Du som frivillig får relevant introduktion och utbildning och ges stora möjligheter att utvecklas i ditt uppdrag inom Röda Korsets Ungdomsförbund.
Minimiåtagande: 
Två gånger/månad i minst 6 månader (borträknat juni-augusti) samt deltagande i möten.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: