Frivilliga sökes till Frukostklubben i Uppsala

Organisation: 
  • Röda Korsets Ungdomsförbund, Riks
Plats: 
  • Uppsala
  • Uppsala
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Hälsa
Social gemenskap

Var fjärde person under 18 år uppger att de inte äter frukost minst en dag i veckan. Det är svårare att klara skolan på tom mage. Röda Korsets Ungdomsförbund vill att alla barn och unga ska ha samma förutsättningar att klara skolan, och vi tror att en lugn och trygg frukoststund kan bidra till det. Därför driver vi en frukostklubb tillsammans med en högstadieskola i Uppsala och söker nu fler frivilliga!

Vi brukar säga att i frukostklubben är maten viktig men mötet ännu viktigare. Som frivillig i frukostklubben kommer du att förbereda och servera frukost men också hänga med eleverna, delta i olika aktiviteter och självklart själv njuta av frukoststunden. Vi söker dig som är ansvarsfull, social och gärna morgonpigg. Inga särskilda språkkrav finns för uppdraget så länge du kan kommunicera med oss, skolan och ungdomarna.

Röda Korsets Ungdomsförbund förser dig som frivillig med relevant utbildning och stöttning för att du ska kunna sköta ditt uppdrag väl.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Frukostklubben drivs på Gottsundaskolan på tisdagmornar ca klockan 07:30 och en timma framåt.
Specifika önskemål eller information: 
I dagsläget köper frivilliga mat i en närliggande livsmedelsbutik som fakturerar lokalföreningen i Uppsala. Som frivillig kommer du hjälpa till att köpa in maten, förbereda frukosten, servera och äta ihop med eleverna samt plocka undan efter frukoststunden.
Minimiåtagande: 
Uppdraget gäller under en termin och minst 2 gånger i månaden. Anmäl ditt intresse idag! Tack för att du engagerar dig!
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: