Styrelseuppdrag- Gör skillnad för barn & unga i Norrköping!

Organisation: 
  • Röda Korsets Ungdomsförbund, Riks
Plats: 
  • Östergötland
  • Norrköping
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Integration och asylsökande
Social gemenskap

​Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping söker just nu fler engagerade unga för styrelseuppdrag, som vill göra skillnad för barn och unga i Norrköping.

Som styrelseledamot i en av Röda Korsets Ungdomsförbunds lokalföreningar är du en del av en bred ungdomsrörelse som ständigt arbetar för ett mer humant samhälle för barn och unga.

Genom ditt uppdrag i Norrköpingsstyrelsen har du stor möjlighet att påverka och utveckla föreningen och organisationen. Samtidigt som du utvecklas personligen. Styrelsen arbetar tillsammans med verksamhetsledare och engagerade frivilliga för att driva föreningen framåt.

Som ledamot kan du exempelvis ansvara för att söka pengar, värva medlemmar, hålla utbildningar och infoträffar.

Just nu har vi i Röda Korsets Ungdomsförbundet Norrköping verksamheten kompisgrupp där frivilliga hittar på roliga aktiviteter tillsammans med ensamkommande barn och unga. Som styrelsemedlem stöttar du våra frivilliga hjältar och gör deras uppdrag möjligt! Ju fler vi är, desto mer kan vi göra.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget genomförs i Norrköping med möten på plats i Röda Korsets lokaler på Albrektsvägen. Visst arbete kan ske hemifrån, till exempel svara på mail och uppdatera hemsida. Ni i styrelsen bestämmer själva vilka tid och dagar i veckan ni ska ses.
Specifika önskemål eller information: 
Tidigare engagemang i idéburna organisationer eller erfarenhet av styrelsearbete är meriterande, men absolut inget krav. Vi lär oss tillsammans! Röda Korsets Ungdomsförbund erbjuder även styrelseutbildning för uppdraget och löpande stöd.
Minimiåtagande: 
3-4 timmar i veckan. Som ledamot blir du vald på ett år i taget.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.