Gå med i kompisgrupp för ensamkommande barn och unga

Organisation: 
  • Röda Korsets Ungdomsförbund, Stockholm Syd
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Integration och asylsökande
Social gemenskap

I kompisgrupperna hittar vi på roliga saker tillsammans med ensamkommande barn och unga som ofta befinner sig i en mycket utsatt situation. Kompisgruppen blir en paus från att tänka på sin asylprocess.

Kompisgrupper för ensamkommande barn och unga
Du som frivillig har en chans att engagera dig och hitta på roliga saker tillsammans med ungdomar som befinner sig i en utsatt och svår situation. Du kan vara med och göra skillnad för barn och unga som nyligen kommit till Sverige.

Du som väljer att engagera dig och bli frivillig får gratis utbildning som ger dig den kunskap och de verktyg som du kan tänkas behöva. Som frivillig ska du vara minst 18 år. Kompisgruppen träffas oftast en kväll i veckan.

Lättare start i Sverige
Ensamkommande barn och unga befinner sig ofta i en mycket utsatt situation. De barn och unga vi träffar bor på tillfälliga boenden. Många väntar på att få veta om de ska få stanna i Sverige eller inte. Vissa väntar på att flytta till ett annat boende. Att vara med i kompisgruppen kan göra väntan lite lättare.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Just nu i Stockholm Syd Kompisgrupperna Visättra, Linggården och Sjöändan. Alla kompisgrupper försöker ses en gång i veckan, vilken dag det blir brukar varje kompisgrupp bestämma internt.
Specifika önskemål eller information: 
Du måste vara minst 18 år.
Minimiåtagande: 
Vi önskar att du minst kan vara med en gång varannan vecka.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: