Styrelseledamöter sökes till Röda Korsets Ungdomsförbund Umeå

Organisation: 
  • Röda Korsets Ungdomsförbund, Umeå
Plats: 
  • Västerbotten
  • Umeå
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Mänskliga rättigheter
Social gemenskap

Röda Korsets Ungdomsförbund Umeå är en lokalförening som drivs av fyra engagerade ungdomar som strävar efter att förhindra och lindra mänskligt lidande. I syfte att öka respekt för människovärdet behöver vi fler eldsjälar som liksom oss brinner för att förbättra situationen för barn och ungdomar som är bosatta i Umeå. Möjligheterna inom styrelsearbetet är oändliga. Vill du vara med och påverka? Låter ledamotuppdraget som något för dig? Tveka inte att skicka in din intresseanmälan.

Styrelsen har huvudansvar för organisationens verksamheter och du får därigenom en unik inblick i allt som Röda Korsets Ungdomsförbund gör för att bidra till ett mer medmänskligt samhälle i och runt Umeå. Det en tar med sig från ett styrelseuppdrag är erfarenhet att samarbeta, kunskaper om ledning och styrning, samt nya vänner och kontakter. Som ledamot av styrelsen är du beredd att ägna tid och engagemang åt att leda föreningens arbete. Det är värdefullt om du har en god förmåga till självständigt arbete och är bra på att läsa in och skaffa dig överblick över föreningens verksamhetsområden.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Styrelseuppdraget beräknas ta mellan 1-4 timmar i veckan. Idag har styrelsen möte en gång i månaden och varje möte tar i snitt 1,5 timmar. Mötena hålls i centrala Umeå och är huvudsakligen fördelade under kvälls- eller helgtid.
Specifika önskemål eller information: 
Tidigare erfarenheter av styrelsearbete och tidigare medlemskap i organisationen är inte ett krav, men det är meriterande. Vi ser gärna att kandidater har en utbildning och/eller erfarenheter som ligger nära föreningens verksamhetsområden. Organisationen erbjuder vidareutbildningar för uppdraget. Det går bra att kandidera till flera av de utlysta uppdragen i samma styrelse, men du kan bara bli vald till ett av dem. Vill du kandidera till fler så får du gärna ange vilket av uppdragen du är mest intresserad av.
Minimiåtagande: 
Enligt överrenskommelse.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: