Här hjälper du till att rädda skadade djur!

Organisation: 
  • Samariterna
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Alingsås
Ändamål: 
Djur

Samariterna är en ideell förening, Vi arbetar med skadat småvilt, såsom alla fågelarter, igelkottar, ekorrar m.m. Vi går ut och fångar in dom och transporterar till fågelcentralen och kottecentralen i Kungälv och Lilla Edet. Vi kör husdjur till veterinärer för djurägare som behöver hjälp med transport. Vi samarbetar med Djurambulansen i Göteborg och Alingsås Djurklinik där vi transporterar sjuka djur mellan veterinärstationer, som Alingsås, Skara, Vara, Skövde, Lerum och även Blå Stjärnan vid behov. Det kan vara allt från kajor som sitter fast i en skorsten, en and vid en sjö som skadat sig eller ett dött djur på vägen, Vi har all utrustning i vår bil och vi är alltid 2 stycken på alla uppdrag. Efter en kort utbildning är du med på alla uppdragen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi utgår alltid från Alingsås och plats och tid beror på vilka som ringer in på jouren. Vi har på jourtelefonen så gott som dygnet runt.
Specifika önskemål eller information: 
Du ska vara 18 år, och kunna ställa upp på vårt motto: Medmänsklighet, Kamratskap och Livsglädje. Vi är politiskt och religiöst obundna och har nolltolerans mot alkohol/droger på våra uppdrag. Alla volontärer är försäkrade genom vår föreningsförsäkring.Högsäsong för skadade djur är från april till oktober ca. Efter du gått djurutbildningen är du med på alla uppdrag. Körkort önskvärt men inget måste. Vi kör alltid 2 stycken varav en är mentor.
Minimiåtagande: 
Eftersom det är på frivillig bas så kommer du överens med oss. 4-5 uppdrag per dygn vid högsäsong.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: