Var med och skapa en rättvisare julhandel - volontärer sökes till Schysst jul

Organisation: 
  • Schysst Jul, Uppsala
Plats: 
  • Uppsala
  • Uppsala
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Mänskliga rättigheter
Upplysning och folkbildning

I år arrangeras julmarknaden Schysst jul den 15 december i Uppsala Missionskyrka. Tanken är att marknaden ska vara ett alternativ till den traditionella julhandeln och bidra till att skapa medvetenhet och upplysa om rättvis handel, hållbar konsumtion och mänskliga rättigheter. Varje år anmäler sig cirka 30 försäljare och runt 2000 personer besöker Schysst jul. I anslutning till marknaden finns också ett program med seminarier och föreläsningar om rättvis handel, livemusik samt lunch- och kaffeservering. Arrangerar gör Studieförbundet Bilda, Uppsala Missionskyrka och Fairtrade Shop Globalen.

Nu söker vi efter volontärer som vill vara med och göra julen lite rättvisare tillsammans med oss!

Under marknadsdagen behövs volontärer för att visa besökare rätt i lokalerna, hjälpa till att hålla i aktiviteter som t.ex. tipsrunda och fiskdamm, få seminarieprogrammet att rulla på genom att t.ex. presentera och tacka av föreläsare samt att ställa i ordning och plocka undan innan och efter marknaden. Kvällen innan behövs volontärer för att ställa i ordning och pynta lokalen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Schysst jul är lördagen den 15 december, då behöver vi volontärer från kl 09:00 till 19:00. Man behöver inte kunna hela tiden, men 2-3 timmar är bra! Den 15 december behövs volontärer från cirka kl 17 för att hjälpa till att ställa i ordning och pynta lokalen.
Specifika önskemål eller information: 
-
Minimiåtagande: 
2 timmar
Adress: 
S:t Olofsgatan 40
75332 UPPSALA
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: