Scouternas HR-grupp söker fler medlemmar

Organisation: 
  • Scouterna
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Social gemenskap

Har du ett intresse för HR-frågor och vill få mer praktisk erfarenhet? Då tror vi att det här kan vara rätt uppdrag för dig! Scouternas HR-grupp har i uppdrag att göra det roligare, enklare och utvecklande att engagera sig ideellt i de nationella arbetsgrupperna inom Scouterna. Idag är vi tre personer som är aktiva i HR-gruppen och vi vill bli några fler.

Just nu söker HR-gruppen ett flertal nya medlemmar som har ett gediget intresse för personalfrågor och vill bidra till att det ideella arbetet inom Scouterna fortsätter vara roligt och utvecklande. Ditt uppdrag kommer innebära att stödja ordföranden i arbetet kring HR-frågor för ideellt engagerade. Kanske är du intresserad av rekrytering, arbetsmiljö, kompetensutveckling eller något annat område? Här ges du möjlighet att påverka vad just du vill utvecklas inom! Uppgifterna i uppdraget varierar från stort till smått och kan exempelvis bestå i rekrytering av nya medlemmar till de ideella nationella arbetsgrupperna, där du även får möjlighet att lära dig vårt rekryteringssystem ReachMee. Andra uppgifter kan innebära att utveckla diverse HR-relaterade mallar och dokument eller vara delaktig i utveckling och implementering av vår årliga, ideella medarbetarenkät.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Genom ditt uppdrag får du en möjlighet att påverka hur Scouterna arbetar med HR-frågor för ideella. Vi ses cirka fem tillfällen per år ofta i samband med andra större scoutaktiviteter. Vi har regelbundna telefonavstämningar där emellan. Insatsen mellan mötena varierar beroende på uppdrag, men räkna med ca 1-3 timmar per vecka. Scouterna står för alla kostnader i samband med aktiviteter och resor. Ditt engagemang och din tid är allt som behövs.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker dig som tycker att HR-frågor verkar spännande! Uppdraget är perfekt för dig som vill ha mer praktisk erfarenhet av HR-arbete. Kanske studerar du till personalvetare, arbetar som personalvetare eller helt enkelt bara vill lära dig mer om personalfrågor? HR-gruppen strävar efter en mångfald i personliga egenskaper, erfarenhet och utbildning. I rollen tror vi att det är en fördel att du är relationsbyggande, samtidigt som du är självgående och förtroendeingivande. Genom ditt uppdrag får du en möjlighet att påverka hur Scouterna arbetar med HR-frågor för ideella. Vi ses cirka fem tillfällen per år ofta i samband med andra större scoutaktiviteter. Vi har regelbundna telefonavstämningar där emellan. Insatsen mellan mötena varierar beroende på uppdrag, men räkna med ca 1-3 timmar per vecka. Scouterna står för alla kostnader i samband med aktiviteter och resor. Ditt engagemang och din tid är allt som behövs. Som medlem i HR-gruppen utökar du ditt nätverk och får en chans att diskutera personalfrågor med likasinnade. Om du tycker att uppdraget låter intressant är du varmt välkommen att fylla i en intresseanmälan.
Minimiåtagande: 
Ca 1-3 timmar per vecka. Uppdraget går att genomföra på distans från Stockholm, vi har ca 5 träffar per år.
Adress: 
Instrumentvägen 19
Hägersten
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.