Vi kan erbjuda praktik med fokus på kommunikation och projektledning med möjlighet att utforma praktiken så att den blir meningsfull för dig. Vi ser naturligtvis att du är intresserad av den ideella sektorn och vår verksamhet.

När: Höstterminen 2018 (exakt period går att diskutera)
Var: Stockholm (Volontärbyrån, Hantverkargatan 3 F)

Om praktiken
Vi hoppas att vi tillsammans skapar goda möjligheter för dig att ta ansvar, bidra till verksamhetens utveckling och utvecklas själv på ett personligt och professionellt plan. Vi är en liten arbetsgrupp som arbetar med att driva vår förmedling av ideella uppdrag mot volontärer och organisationer, anordna utbildningar och seminarier till ideella organisationer och marknadsföra oss mot allmänhet och ideella organisationer. Som praktikant hos oss arbetar du tillsammans med övrig personal på kansliet och får en överblick över arbetet i organisationen. Du kommer att vara baserad på vårt kontor i centrala Stockholm.

Praktikplatsen är oavlönad, och det är därför en förutsättning att du har egen försörjning under praktiken.

Exempel på praktikområden

 • Sociala medier - innehåll och strategi
 • Webb - utveckling och publicering
 • Evenemang och projekt - projektleda och genomföra
 • Utbildning och kunskapsutveckling
 • Formgivning och design
 • Administration

Önskvärd kompetens/erfarenheter

 • Relevant pågående (eller avslutad) utbildning exempelvis inom projektledning, kommunikation, marknadsföring eller liknande
 • Goda språkliga och skriftliga kunskaper i svenska
 • God datorvana och erfarenhet av Officepaketet, eventuellt kunskaper i Indesign, IIlustrator och Photoshop eller liknande program
 • Intresse för ideell sektor och ideellt engagemang
 • Vana och vilja att arbeta självständigt såväl som i grupp​

Ansökan
Ansök genom att skicka CV och personligt brev och berätta om vad du skulle vilja göra tillsammans med oss. Rekrytering sker löpande.
Mejla till e-post: maria.alsander@volontarbyran.org. Har du frågor om praktiken ring Maria på 0702-79 17 93.

Nyheter & tips

http://tinyurl.se/aretsvolontar
"Jag vill hjälpa andra precis som personer hjälpte mig när jag kom till Sverige"
Man och två kvinnor sitter vid ett bord
Åtta av tio upplever att de mår bättre tack vare sitt engagemang. Det och mycket mer visar vår nya undersökning Volontärbarometern som vi gör varje år bland de som sökt uppdrag på Volontärbyrån.
Två personer klättar på en klättervägg
Tycker du att det är svårt att beskriva er verksamhet och era aktiviteter som uppdrag? Här nedan får du några handfasta råd som hjälper dig att formulera volontäruppdrag.
En undersökning bland volontärsamordnare i frivilligorganisationer visar att 75 procent ser att behovet av frivilliga krafter ökat de senaste åren.