En person med anteckningsblock

En utbildning om att ta tillvara på det ideella engagemanget i föreningslivet.

"Jag gick därifrån med många bra tips på vad vi i min organisation bör tänka på i vårt arbete med frivilliga. Precis vad vi behövde!"

Kursdeltagare 2017

"Betydligt mer konkret än jag vågat hoppats på"

Kursdeltagare 2017

Denna utbildning ger dig och din organisation olika perspektiv på ideellt engagemang och konkreta verktyg för att ta tillvara på människors motivation och drivkraft. Du får veta hur ni kan utgå från ert eget syfte och mål för att fånga upp engagemanget och involvera fler frivilliga i er organisation. Vi går igenom hur engagemanget ser ut i Sverige idag och spanar in i framtiden för att se hur ni kan rusta er förening för att fånga upp framtidens frivilliga.

Under utbildningen blandar vi teori med praktiska tips och verktyg. Du som deltagare spelar en aktiv roll och du får möjlighet att utbyta kunskap och erfarenhet med de andra organisationerna.

Ur innehållet;

  • Engagemang ur individens perspektiv
  • Organisationens visioner och mål
  • Rekrytera och organisera
  • Framtidens engagemang

Deltagare: Utbildningen passar dig som är anställd eller frivillig i en ideell organisation och vill få inspiration och perspektiv kring ideellt engagemang.

Omfattning: 7 timmar under en heldag alternativt som workshop under 2-4 timmar.

Ladda ner kursbeskrivning här

Aktuella datum och anmälan

Våra schemalagda utbildningar kan vara kostnadsfria eller mot en deltagaravgift. Läs mer om vad som gäller för varje unikt utbildningstillfälle.

Just nu finns inga aktuella utbildningstillfällen.

Anpassad utbildning och workshop

Tycker du det här låter intressant men saknar ett tillfälle som passar dig? Då kan du anlita oss att genomföra utbildningen i din organisation eller på din ort. Mejla förfrågan eller ring Marita Ghafouri, utbildningsansvarig 0761-60 33 51.

Nyheter & tips

Bild med volontärer på scen från Kulturernas Karneval 2017_ Fotograf Sandra Eriksson
Via Volontärbyrån kan föreningar annonsera efter volontärer även på engelska. Syftet är att föreningar på så sätt ska kunna nå fler volontärer, och även engagera nya målgrupper.
Namninsamling Volontärer från Amnesty
Här kommer tre tips på hur du kan göra för att skapa en förening där människor trivs.
Volontärbyrån i samverkan med KompetensCenter Idéburna Malmö och Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation arrangerar ett eftermiddagsseminarium den 8 mars samt en heldagsutbildning den 9 mars för
http://tinyurl.se/aretsvolontar
"Jag vill hjälpa andra precis som personer hjälpte mig när jag kom till Sverige"