Språkträning och översättning

I Triangelkyrkan i gamla Enskede har vi språkcafé varje tisdag och läxhjälp varje torsdag. Verksamheten är öppen för alla men vi riktar oss främst till unga vuxna asylsökande som läser på gymnasiet eller gymnasieförberedande utbildning.

Organisation: 
Triangelkyrkan
Plats: 
Stockholm

Föreningen HEM har som syfte att stödja och hjälpa utsatta EU-medborgare i Sverige genom akut nödhjälp, rådgivning och informationsspridning. Vi strävar efter att lyfta gruppens röst och tillvarata deras rättigheter i samhället.

Plats: 
Stockholm

Röda Korset har sett att det finns en utbredd problematik i dagens Stockholm. Antalet EU-migranter, papperslösa och nyanlända fortsätter att öka markant. Det finns idag inga tecken på en minskning.

Plats: 
Stockholm

Vi på Internationella Bekantskaper söker nu fler volontärer till vårt språkstöd för nyanlända ungdomar på Bromma gymnasium.

Plats: 
Stockholm

Tamam är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som arbetar med barn och unga vuxna för mångfald och antirasism med utgångspunkt i FN:s barnkonvention och deklaration om mänskliga rättigheter.

Organisation: 
Tamam, Malmö
Plats: 
Malmö

Läxhjälp på ett av Stadsmissionens boenden för ensamkommande pojkar (fr Afghanistan) som väntar på att ”gymnasielagen” ska börja gälla.
Vi, Röda Korset Kungsholmen, behöver 2-3 läxhjälpare som i huvudsak ska hjälpa pojkarna med svenska språket.

Plats: 
Stockholm

Röda Korset i Gottsunda har läxhjälp för alla åldrar varje tisdag på Gottsundabiblioteket och behöver nu fler läxhjälpare!

Plats: 
Uppsala

Vill du dela med dig av din kunskap och tid för att hjälpa nyanlända att lära sig svenska under hösten 2018?

Plats: 
Lund

We need volunteers on Saturdays 10 am - 15 pm! If you are English speaking and looking for a place to volunteer, we would gladly invite you to our cafe! You can help us with the dishes, making coffee, making sandwiches, clear the tables and giving good customer service to our guests.

Plats: 
Göteborg

Duo Stockholm skapar möten mellan nyanlända och etablerade svenskar. Det handlar om en frivillig, social kontakt där båda har intresse av att träffa varandra.

Plats: 
Stockholm

Brinner du för att hjälpa människor och bidra till att skapa ett bättre samhälle och omvärld? Vi söker dig som vill engagera dig som volontär inom Röda Korset. Hos oss finns massor intressanta möjligheter till volontärarbete och vi erbjuder flera olika sätt att engagera sig på, tex.

Plats: 
Sundbyberg

Tamam Göteborgs lokalförening är en liten men engagerad verksamhet som arbetar med att skapa nya mötesplatser för unga utifrån mottot "vänskap utan gränser".

Organisation: 
Tamam Göteborg
Plats: 
Göteborg

I Sverige arbetar IM för ömsesidig integration. För oss handlar det om att skapa möten mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter. Vi vill öka människors möjlighet att inkluderas i samhället och samtidigt bekämpa exkluderande strukturer.

Plats: 
Stockholm

Vi söker dig som vill prata svenska och ge enkel undervisning i det svenska språket. Du behöver inte vara pedagog, men du ska ha en vilja att möta människor från olika kulturer. Du behöver dela Svenska kyrkans värdegrund.

Vill du stötta nyanlända som vill lära sig det svenska språket och samtidigt vidga dina egna vyer?

Då har vi uppdraget för dig! Vi behöver fler språkstödjare till vårt språkcafé i Lextorpskyrkan.

Plats: 
Trollhättan

Brinner du för integration? Vill du träffa människor från olika kulturer? Ersbodakyrkan har nyligen startat ett språkcafé som vi gör i samarbete med Vän i Umeå. Vi vill att det ska vara en mötesplats för människor. Vi fikar och samtalar, ofta med hjälp av samtalskort och sällskapsspel.

Plats: 
Umeå

Som rådgivare i RådRum ger du råd och stöd i många olika frågor som gäller samhället och rättigheter. Rådgivningen kostar ingenting och vi har tystnadsplikt. Vi får många frågor kring asylprocessen, hur man fyller i blanketter och stöd i kontakt med myndigheter.

Plats: 
Stockholm

Varje vecka träffar vi i Kompisgruppen ensamkommande ungdomar varav de flesta går igenom tuffa asylprocesser. Vårt mål är att de ska känna sig trygga, bara få vara tonåringar och för stunden släppa det som tynger dem. Just nu söker vi fler frivilliga som vill ta del av vår verksamhet.

Plats: 
Göteborg

We have an NGO working to help children with their homework after school AND to help them understand Swedish education system.

Our 2nd goal is to help parents specially women to understand and learn Swedish to get help integration in Swedish society in proper way.

Organisation: 
Junction of Friends
Plats: 
Malmö