Vi behöver hjälp under juldagen, annandagen och nyårsfirandet i S:t Johanneskyrkan!

Organisation: 
  • Stadsmissionen, Göteborg
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Social gemenskap

Nu finns det möjlighet att anmäla sitt intresse för att hjälpa till under det stora jul- och nyårsfirandet i Johanneskyrkan. Du kan bidra till att skapa en fin julgemenskap! Förra året kom det nästan 500 besökare varje dag under julhelgen och vi serverade mycket mat som skänkts till oss och det är framförallt allt det praktiska kring serverande av maten som vi behöver hjälp med. Du får en konkret arbetsuppgift och blir inbokad i ett schema. På köpet får du fira en härlig och annorlunda jul!

Då det varit stort intresse är schemat för julafton redan fullt, men volontärplatser finns kvar på juldagens förmiddagspass, annandagen och nyårsafton. Skriv gärna vilket/vilka pass du är intresserad av i din intresseanmälan! På juldagen och annandagen öppnar vi för besökare kl 12 och kl 18 på nyårsafton, så de tidiga passen handlar mycket om förberedelser.

S:t Johanneskyrkan är en stor mötesplats där gemenskapen är viktigast. Förutom gudstjänstlokalen finns här café och ett självhjälpscenter för olika självhjälpsgrupper, t.ex. AA och NA. Det kan ju låta som en självklarhet att Göteborgs kyrkliga stadsmission skall ha just en kyrka. Och det har vi faktiskt. Men i vår kyrka är det massor av folk. Flera hundra besök om dagen faktiskt. Ljudnivån är ofta hög, särskilt om det är en konsert eller kanske en teaterföreställning. Precis så tycker vi att en kyrka skall kunna få vara. En kyrka med öppna dörrar sju dagar i veckan, personal och volontärer med öppna armar, högt till tak, gemenskap, tröst och näring för både kropp och själ.

När och var ska uppdraget genomföras: 
På juldagen, annandagen eller nyårsafton i S:t Johanneskyrkan. I år kommer vi att boka in på schema med följande pass på juldagen och annandagen: Kl 8:30-12:00, Kl 11:30-15:00 (fullt på juldagen) och Kl 15:00-18:30 (snart fullt på juldagen). På nyårsafton är passen kl 15-19 (snart fullt) och kl 19-24.
Specifika önskemål eller information: 
Du måste vara minst 20 år. Det är även en införträff på kvällstid för julvolontärerna 4e och 6e dec kl 18-19 (du kan välja tillfälle). Träffen är obligatorisk för dig som inte varit med tidigare. Då får du mer information och introduktion. Varmt välkommen med din intresseanmälan! Skriv gärna vilka pass du är intresserad av!
Minimiåtagande: 
Ett pass
Adress: 
Johannes kyrkogång 1
413 18 Göteborg
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.