Volontärer till boendestöd i Motala

Organisation: 
  • Stadsmissionen, Linköping
Plats: 
  • Östergötland
  • Motala
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Hälsa

Linköpings Stadsmission söker volontärer till boendestöd i Motala. Vi söker nu volontärer som vill vara behjälpliga med att utföra enskilda- och/eller gruppaktiviteter tillsammans med de boende utifrån deras intresse och önskemål. Som volontär på Linköpings Stadsmission är du med och bidrar till en hållbar samhällsutveckling – som gör skillnad lokalt, här och nu.

Syftet och målsättningen med boendet är att individer med ett långvarigt, aktivt missbruk och psykiska problem ska få förutsättningar att med stöd av personal, klara av att bo kvar i boendet, samt få en ökad livskvalitet. Ett motiverande arbete för att minska alkohol- och drogkonsumtionen bedrivs kontinuerligt och aktiva insatser i form av aktiviteter och olika individuella stödinsatser erbjuds den som är motiverad att avstå alkohol/narkotika för dagen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Dagtid och helg.
Specifika önskemål eller information: 
Uppdraget passar dig som: är lugn och trygg i dig själv, med personlig mognad och livserfarenhet. Är över 18 år samt har varit nykter/drogfri i minst sex år. Är intresserad av djur, natur, idrottsarrangemang. Gillar att göra dagsutflykter. Erfarenhet av beroendeproblematik är önskvärt. Linköpings Stadsmission arbetar ständigt på ett genusmedvetet och normkritiskt sätt. Det är därför viktigt att du är intresserad av genus- och mångfaldsfrågor.
Minimiåtagande: 
Enligt överenskommelse. Uppdraget kan anpassas utifrån volontärens önskemål.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.