- CHAUFFÖR - Stockholms Vildfågelrehab

Organisation: 
  • Stockholms Vildfågelrehab

I uppdraget som chaufför hämtar du skadade och/eller sjuka fåglar från allmänheten eller veterinär och transporterar dem sedan till anläggningen för rehabilitering. Du kan även komma att frisläppa rehabiliterade fåglar på överenskommen plats. Detta blir ett jouruppdrag och beroende på var man befinner sig i länet kan man anmäla sig tillgänglig för olika typer av uppdrag.

Vi ser gärna att man kan hjälpa till långsiktigt och har tid och energi för att hjälpa oss, man kanske har gått i pension eller studerar, eller helt enkelt vill ge sin tid till behövande. I ansökan ser vi gärna att du delar med dig av ifall du har relevant utbildning, erfarenhet av ideellt arbete samt erfarenhet av jourverksamhet.

Stockholms Vildfågel Rehab är en ideell förening avsedd att ta emot och behandla sjuka och skadade fåglar. Vi har tillstånd att rehabilitera samtliga fågelarter som förekommer naturligt i Sverige. Föreningens anläggning ligger i Österåkers kommun men tar emot patienter från hela Sverige. I takt med att fler och fler får vetskap om det arbete som SVR gör ökar också belastningen i vår förening. Detta märks av som tydligast under djurungesäsongen. Vi söker därför efter personer som kan hjälpa oss driva vår förening framåt. Du ska dela vår värdegrund att alla patienter har lika värde oavsett art samt förstå innebörden av att faktiskt hjälpa en vild fågel. Syftet med verksamheten är att minska fåglars lidande genom adekvat hjälp.

Om du vill vara med och hjälpa oss fyller du i anmälningsformuläret nedan. Vi kommer sedan att höra av oss till dig för att boka in ett personligt möte. Vi ser fram emot din ansökan.

Skicka in din intresseanmälan idag!

Vi ser fram emot att höra ifrån Dig!

När och var ska uppdraget genomföras: 
När som helst, i Stockholms Län, eventuellt även i Uppsala
Specifika önskemål eller information: 
Minst B-körkort och gärna tillgång till egen bil.
Minimiåtagande: 
2h i veckan
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.