Stockholm: Teamleader för rekryteringsgruppen sökes.

Organisation: 
  • Svenska Djurambulansen
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Djur

Har du erfarenhet/intresse av ledning och rekrytering? Vi söker dig som kan vara teamleader för vårt rekryteringsteam!

Arbetet som chaufför hos Svenska Djurambulansen är ett viktigt uppdrag och kräver en hel del av volontärerna som kör. Som chaufför har man oavlönat och självständigt hand om jouren, man tar hand om djur och människor i kris samtidigt som man fungerar som föreningens ansikte utåt i alla lägen medan man har ansvaret för djurambulansen. Jouren på Svenska Djurambulansen är öppen dygnet runt, året runt och därför krävs det en stor grupp lämpliga volontärer som är villiga att dela denna uppgift.

Även när man har en fantastisk grupp volontärer så är Svenska Djurambulansen en ideell förening. Ibland kommer livet emellan vilket leder till att personer väljer att lämna sitt jourpass. Det gör att föreningen hela tiden behöver arbeta med att finna nya eldsjälar som kan fylla de tomrum som skapas när någon lämnar. Utöver det så har Göteborg i dagsläget ett jourschema som täcker jouren för att ha en djurambulans i jour, och nu är målsättningen att få en till djurambulans i jour då det är en ständig ökning av utryckningar.

För att lyckas med detta krävs det en löpande rekrytering, och nu söker vi en person som kan vara teamleader för vår rekryteringsgrupp som består av fem personer.

Varje vecka söker sig många nyfikna volontärer till Svenska Djurambulansens jourverksamhet. Föreningen har en utpräglad rekryteringsprocess där den sökande volontären går igenom steg såsom djupintervju, körtest, medåkning med handledare med mera. Under rekryteringsprocessen utvärderas den sökande av rekryteringsgruppen i alla steg.

Vi tror att du bygger goda och förtroendefulla relationer och är kommunikativ, öppen och tydlig. Du har ett starkt engagemang, en egen motor och ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du trivs i rollen som rådgivare och stödfunktion och har ett servicetänk. Du har en personlig mognad, värme och empatisk förmåga kombinerad med personlig integritet. Som volontär hos oss ingår du i ett större team av drivna människor och kommer arbeta nära såväl organisationsansvarig och ledningsgruppen i föreningen.

Läs mer om föreningen:
www.svenskadjurambulansen.se
www.facebook.com/svenskadjurambulansen
www.youtube.com/channel/UCBwnVIS1IMX1i929C_3Devw

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi söker dig som kan leda rekryteringsgruppen och därmed hålla i avstämningsmöten och telefonmöten löpande. Du gör en årsplanering för informationsträffar för nya volontärer och tillsammans med teamet genomförs rekrytering löpande av nya chaufförsvolontärer.
Specifika önskemål eller information: 
Vi vill att du kan engagera dig långsiktigt och har erfarenhet av eller intresse för rekrytering och HR. Krav på god datavana. och erfarenhet från någon form av ledning.
Minimiåtagande: 
Vi tror att du behöver använda 5-8 h varje vecka i ditt uppdrag. Vi arbetar mycket administrativt via dator och telefon och träffas fysiskt vid behov/månadsavstämningar.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.