Styrelseuppdrag Svenska Djurambulansen

Organisation: 
  • Svenska Djurambulansen
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Djur
Kris- och samhällsberedskap

Vi söker nu 3 personer som kan vara med och stärka föreningens arbete i vår styrelse. Styrelsen skall fokusera på ett strategiskt och långsiktigt arbete för att föra Svenska Djurambulansen framåt. Föreningens vision är att bli rikstäckande, och vi söker dig som vill vara med i arbetet mot vårt mål. Svenska Djurambulansen är en ideell förening som brinner för att hjälpa djur i nöd. Våra djurambulanser täcker Västra Götalands- och Stockholms län dygnet runt, året om. Samtliga djurambulansförare utför sina uppdrag ideellt, vilket är grunden till hela föreningens existens. Föreningen har sitt säte i Göteborg men är aktiva i Västra Götalands och Stockholms län.

Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull, självgående och intitiativtagande. Du kan tänka dig att lägga några timmar/månad på aktivt styrelsearbete. Meriterande är erfarenhet/kunskap inom PR/Kommunikation, sökande av ekonomiskt stöd ur stiftelse/fonder och att söka upp och skapa långvariga relationer med nya samarbetspartners, samt god administrativ förmåga.

Att arbeta i en så pass stor förening som Svenska Djurambulansen är givande, roligt och oerhört lärorikt. Men det innebär också krav och ett stort ansvar för föreningens verksamhet. Det är därför viktigt att du som söker känner dig engagerad i föreningens mål och visioner samt är beredd att lägga tid och energi för att leda föreningen framåt.

Du skall inte själv köra jourpass med djurambulansen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Styrelsens möten, vilka beräknas vara ca fyra stycken per år, skall företrädesvis hållas i Göteborg, där föreningen har sitt kansli och säte. Utöver detta tillkommer självständigt arbete och telefonmöten vid behov. Eventuella resekostnader bekostas av föreningen, enligt föreningens policy.
Specifika önskemål eller information: 
Vi tror att du som person har erfarenhet av och tidigare suttit i styrelser eller större ledningsgrupper i någon typ av ideell verksamhet eller förening. Som person är du noggrann, initiativrik och resultatfokuserad med ett ansvarskännande arbetssätt. Du har en god samarbetsförmåga och är van vid att ta egna initiativ i ett självständigt arbete. Du bör ha en vilja att utvecklas och lära dig nya saker för att utveckla verksamheten.
Minimiåtagande: 
Se beskrivning ovan.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: